Latvijas lauksaimniekiem šis gads solās būt veiksmīgs

1 komentārs

Sācies labības kulšanas laiks! Viss liecina, ka šis gads Latvijas lauksaimniekiem būs ļoti veiksmīgs. Graudu ir daudz, turklāt arī to cena ir nedaudz augstāka nekā šajā laikā pērn. 

Par Latvijas maizes klēti dēvētajā Zemgalē labības kulšana tikko sākusies. 1000 hektāru lielās saimniecības Upeskalni īpašnieks Gints Liepiņš stāsta, ka visi darbi jāpabeidz līdz nedēļas beigām, kad atkal varētu sākties lietavas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viss liecina, ka šis būs Latvijas lauksaimniekiem veiksmīgs gads. Kviešu raža paredzama lielāka nekā pērn, kad liela daļa ziemāju smagi cieta salā. Arī rapša raža būs laba. Upeskalnu īpašnieks savās prognozēs gan saglabā piesardzību.

Daļa labības jau šogad nonāca Rīgas dzirnavniekā, kas tikko kā uzsācis graudu pieņemšanu. Uzņēmumā prognozē, ka, šogad, iespējams, pat varētu būt gaidāma rekordliela raža.

Saimniecības Upeskalni kvieši bija pirmā uzņēmuma pieņemtā krava. Graudu cenas nosaka pasaules tirgus, tāpēc tas, ka Latvijā šogad raža ir izdevusies, cenu nekādā veidā neietekmēs. Pašlaik gan graudu cena ir nedaudz augstāka nekā pērn, norāda Rīgas dzirnavnieks.

Latvijas maiznīcas gan no uzņēmuma pērk mazāko daļu graudu, lielākā daļa tiek eksportēta uz citām valstīm.

Lauksaimnieku organizācijā Zemnieku saeima LNT Ziņām norādīja, ka graudu kvalitāte šogad ir ļoti dažāda. Precīzākas aplēses par šā gada ražas lielumu būs zināmas nedēļas beigās.

TOP komentāri

  • es
    0 0 0

    es

    it sevišķi "veiksmīgs"būs piensaimniekiem.kombināti savā bezkaunībā ir sasnieguši savu augstāko punktu par piena litru maksākot 15-18 centus.Latvijā piensaimniecība izmirst.zemnieki nespēj pat sagatavot barību lopiem uz ziemu.......

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl