Komentāri
Ķīna oficiāli atļauj zivju konservu eksportu no Latvijas
FOTO: LETA

Ķīnas sertifikācijas un akreditācijas administrācija oficiāli atļāvusi 11 Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem sākt produkcijas eksportu.

“Pēc zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) vizītes Šanhajā šodien saņēmām Ķīnas oficiālās iestādes atzinumu, ka 11 Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi iekļauti sarakstā, kas ļauj sākt eksportu uz Ķīnu,” sacīja Zemkopības ministrijas Tirgus veicināšanas departamenta direktore Rigonda Krieviņa.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kā ziņots, līdzīgu atļauju pirms dažām nedēļām saņēma arī Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi. Lai sāktu eksportu uz Ķīnu, nepieciešams ne tikai attiecīgais atbilstības sertifikāts, kuru izsniedz pēc inspektoru klātienes vizītes, bet arī uzņēmuma iekļaušana minētajā oficiālajā sarakstā.

Zivju konservu eksportu uz Ķīnu bija plānots sākt šā gada janvārī, tomēr šogad mainījās šīs valsts prasības zvejas produkcijas eksportam, līdz ar to mainīta iepriekšējā, 2004. gadā izdotā sertifikāta forma. Attiecīgie dokumentu uz Ķīnu tika nosūtīti aprīlī,  iepriekš informēja Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis. Viņš arī atzina, ka situācija saistībā ar janvārī plānotā zivju konservu eksporta aizkavēšanos skaidrojama ar Ķīnas tirgus specifiku.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl