“Food Union” pēc vērienīga investīciju projekta noslēgšanas plašāk piedāvās produkciju Baltijā, Skandināvijā un Austrumāzijā

Pievienot komentāru
“Food Union” pēc vērienīga investīciju projekta noslēgšanas plašāk piedāvās produkciju Baltijā, Skandināvijā un Austrumāzijā
PUBLICITĀTES FOTO

Piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” ir pabeidzis vienu no pēdējo gadu ievērojamākajiem Latvijas pārtikas nozares investīciju projektiem – 2017.gada nogalē aizsākto svaigo piena produktu Izcilības centra izveidi – Rīgā, kas ļaus paplašināt jaunu un inovatīvu piena produktu piedāvājumu vietējam un starptautiskajiem tirgiem, “Skaties.lv” informēja koncernā.

“Food Union” arī skaidro, ka Covid-19 pandēmijas ietekmē projekts noritēja ilgāk, nekā plānots – trīs gadus. Investīciju projekta rezultātā ir uzbūvēta jauna biezpiena sieriņu rūpnīca, iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un modernizēta esošā infrastruktūra. Kopumā veikta virkne tehnoloģisku un darba vides uzlabojumu un uzstādītas jaunas iekārtas “Rīgas piena kombinātā”. Vienlaikus ražošana no “Rīgas piensaimnieka” tika pārcelta uz “Rīgas piena kombinātu” un “Valmieras pienu”. “Rīgas piensaimnieks” 2020.gadā juridiski pievienots “Rīgas piena kombinātam”.

“Food Union” vadītājs Eiropā Normunds Staņēvičs

“Izcilības centra izveide ir unikāls notikums ne vien lokāli, bet arī globālā līmenī. Tas ļaus mums vēl vairāk nostiprināt “Food Union” līderību Baltijas tirgū un sekmēt savas pozīcijas Eiropas līmenī kā spēcīgam starptautiskam ražotājam. Lepojos, ka Latvijā iecienītos biezpiena un inovatīvos jogurta sieriņus varēsim vēl plašāk piedāvāt Baltijā, Skandināvijā un pat Austrumāzijā.”

Svaigo piena produktu Izcilības centrs atrodas “Food Union” grupas centrālajā mītnē Rīgā, Bauskas ielā 180, “Rīgas piena kombināta” teritorijā. Kopējas finanšu apjoms, kas ieguldīts projekta attīstībā un citās saistītās inovācijās, ir 14,6 miljoni eiro. Izcilības centra izveidē investēti 11,1 miljons eiro, tostap divi miljoni eiro ieguldīti Baltijā modernākā biezpiena sieriņu ceha būvniecībā, par 2,85 miljoniem eiro iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un vēl 6,25 miljoni eiro investēti esošās infrastruktūras modernizācijā. Savukārt pārējie 3,5 miljoni eiro ieguldīti jaunas saldējuma un biezpiena ražošanas līnijas iegādē, kā arī autoparka izveidē. Šajā periodā tika iegādātas 14 jaunas un, kā norāda kompānijā, videi draudzīgas kravas mašīnas saldējuma un piena produktu piegādēm.

“Food Union” vadītāja Latvijā Irēna Holodnaja uzsver,ka kopš “Food Union” dibināšanas 2011.gadā uzņēmums vienmēr orientējies uz produktu inovācijām. Darbības sākumā “Food Union” investēja 30 miljonus eiro jaunās ražošanas iekārtās, bet līdz ar teju 15 miljonu eiro ieguldījumiem realizējis otru lielāko investīciju projektu vēsturē. Tas, pēc viņas teiktā, apliecina kompānijas fokusu uz inovatīviem un augstas pievienotās vērtības produktiem un ļaus jau pavisam drīz piedāvāt jaunus biezpiena un jogurta sieriņus, desertus, dzeramos jogurtus un citus produktus.

Kompānijā informē, ka īstenotā investīciju projekta rezultātā uz “Rīgas piena kombinātu”  pārcelta “Kārums” biezpiena sieriņu, jogurtu un desertu, kā arī kausēto un svaigo sieru ražošana. Biezpiena sieriņu ražošanai izveidots atsevišķs cehs un iegādātas pilnībā jaunas ražošanas iekārtas. Tāpat “Rīgas piena kombinātā” uzstādīta dzeramo jogurtu fasēšanas PET līnija, uz kuras ražotos skābpiena produktus pilda pilnībā pārstrādājamos iepakojuma risinājumos. Tāpat no “Rīgas piensaimnieka” uz “Food Union” specializēto ražotni “Valmieras pienā” ir pārcelta “Dzintars” kausēto sieru un “Mājas” pankūku ražošana, tādējādi turpinot ražotnes specializāciju nišas piena un siera produktu un citas gatavās produkcijas ražošanā.

“Tagad Latvijā mums ir divas ražošanas platformas, kas ļauj mums uzlabot savu efektivitāti un ražot produkciju atbilstoši pieaugošam pieprasījumam eksporta valstīs. Rīgas rūpnīcas komplekss ar svaigo piena produktu Izcilības centru nu strikti fokusēsies uz jaunu produktu izstrādi un inovācijām, savukārt Valmieras rūpnīca vēl vairāk specializēsies tradicionālu un nišas produktu ražošanā,” skaidroja Holodnaja.

“Food Union” grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia” un “Premia” Lietuvā, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is” un saldējuma piegādes servisa uzņēmumu “Hjem Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is” un saldējuma piegādes servisa uzņēmumu “Den Norske Isbilen”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux”, saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream” un Krievijā “Hladokombinat No.1”. 2018.gadā “Food Union” atvēra divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. 2019.gadā “Food Union” grupa Eiropā sasniedza 277 miljonu eiro apgrozījumu. “Food Union” grupā nodarbināti vairāk nekā 3100 cilvēku.

Lasi vēl: