Komentāri

“Jums ir nepieciešama tolerance pret kļūdām, eksperimentāla kultūra, kur cilvēki mēģina-kļūdās, mēģina-kļūdās. Šobrīd jums līdzīgi kā Zviedrijā, – ja uzņēmums bankrotē, tad personai ir liegts veidot jaunu kompāniju vairākus gadus. Tā ir tāda kā sodīšanas kultūra, ka gribam sodīt cilvēkus,” pauda biznesa inovāciju futurologs Magnuss Lindkvists.

Tā vietā viņš aicināja “ļaut uzņēmējiem kļūdīties, to apzināties, ātri savākties un atkal eksperimentēt”. “Jums Latvija ir jāmīkstina likumi, kas ļauj uzņēmumiem kļūdīties, bet ātri saņemties un atkal eksperimentēt ar biznesu,” pauda eksperts.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Visi par veiksmīgiem cilvēkiem uzskata tos ar smukām sejām, labi smaržojošus un labi ģērbtos, bet viņi neko nerada, viņi ir tikai pārdošanas menedžeri. Ja bizness grib radīt inovatīvas lietas, nerunājiet ar šiem smukajiem cilvēkiem. Meklējiet kontaktu ar necila paskata cilvēkiem, viņi ir inženieri, ideju radītāji. Sākotnēji viņu idejas izklausīsies muļķīgas, bet tieši tajā muļķīgumā var būt nākamā inovācija,” sacīja M. Lindkvists.

Pasaulē pazīstamais futurologs Magnuss Lindkvists šovakar iedvesmoja 150 Latvijas uzņēmējus biznesa inovāciju konferencē Riga Comm.

Zviedru izcelsmes futurologs Lindkvists līdz šim ir palīdzējis tādiem uzņēmumiem kā Coca-Cola, IBM, Mercedes-Benz un Lufthansa.

Skaties video:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl