4 komentāri

Darbaspēka jautājums kļūst arvien nopietnāks, un šobrīd algu kāpums ekonomikā ir divreiz ātrāks, nekā uzņēmēji plāno celt algas – tā intervijā “900 sekundēm” norāda bankas “Citadele” ekonomists Mārtiņš Āboliņš.

Latvijā cilvēki vairs nav gatavi strādāt par algām, par kādām strādāja, piemēram, pirms gada, taču uzņēmēji nav spējīgi maksāt vairāk. Šādu situāciju atklāj jaunākie pētījuma “Citadele Index” dati.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Jo mazāk darbinieku, jo mazāks ir bezdarbs. Jo vairāk cilvēku ir aizbraukuši, jo mazāks ir bezdarbs un ir jāmaksā lielākas algas, lai piesaistītu darbiniekus un noturētu viņus. Protams, ne visi uzņēmēji spēj šo algu kāpumu nopelnīt, un šā brīža algu kāpums ekonomikā ir divreiz ātrāks, nekā uzņēmēji paši plāno celt algas. Spiediens uz algām, ar ko jātiek galā uzņēmējiem, ir diezgan ievērojams,” pauž ekonomists.

Runājot par motivējošu atalgojumu, viņš norāda, ka Rīgā un Rīgas reģionā algu līmenis, kas var apturēt emigrāciju, ir 1000-1200 eiro mēnesī.

Intervija ar Mārtiņu Āboliņu

TOP komentāri

  • Tatjana Brigmane
    +2 +2 0

    Tatjana Brigmane

    algas pacelšana Latvijā neko labu tautai nedos, jo tūlīt uzradīsies "nosūcēji"-VID, Latvenergo, komunālie un vēl daudzi "badakāši"...
  • g.
    +1 +1 0

    g.

    Nepilnas ģimenes nevarēs noīrēt dzīvpkli ,ar mazajām pensijām jāsāk mukt ,var padomat ka mums ir saskaņota ekonomika
  • g.
    +1 +1 0

    g.

    Par cik celsies īres cenas ,jā, var pa vasaru dzīvot teltī un iekrāt 1 iemaksai ,ir cilvēki kurus neiepriecina cenu celšanās ,ne tikai nomaļās pašv.stāv tukšas telpas bet laukos nav darbaspēka ,kāda starpība ja pieliet 100 vai par 100 lētāks dzīvoklis ,valdībai nesaprast .

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl