6 komentāri

Latvija ir iegājusi paātrinātas izaugsmes fāzē. Pēc ekonomistu teiktā, par to liecina jaunākie iekšzemes kopprodukta (IKP) dati, kas pozitīvā ziņā pārsteiguši pat lielākos optimistus.

Gada trešajā ceturksnī tautsaimniecība attīstījusies ar ātrumu, kāds nav pieredzēts kopš tā sauktajiem treknajiem gadiem. IKP kāpumam esot jāseko vēl straujākam algu pieaugumam, īpaši būvniecībā un ar to saistītajās jomās.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

To, ka Latvija ekonomika uzņem apgriezienus, bija zināms, taču 5,8% IKP izaugsme, ko centrālās statistikas birojs fiksējis gada trešajā ceturksnī, pārsteigusi daudzus ekonomistus. Iemesli straujajai izaugsmei ir kā ārēji, tā iekšēji.

Par strauju izaugsmi ir jāsaka “paldies” Eiropas Savienības fondu naudai, kas strauji ienāk Latvijas ekonomikā, īpaši būvniecībā. Gada griezumā tās apgrozījums audzis par ceturtdaļu.

Skaties VIDEO un uzzini vairāk!

TOP komentāri

  • s
    +1 +1 0

    s

    Izaugsme taču ir=ministriem par 200eiro, deputātiem līdzigi.Ierēdniem augšā piemaksas par izcilu darbu, tautai-krietni procenti no algām un pensijām par zaļu elektribu.Esam zaļi!
  • Sarma Blumberga
    +1 +1 0

    Sarma Blumberga

    Vai ta jum pašiem kas publicēja šo rakstu nav jāsmejas,kam ir izaugsme,uzblīdušajai deputātu ,ministru un to ielikteņu baram,kuram.iedzīvotājiem piešķīra parus eiro,un tos pašus aplika ar nodokli.Ja jau tāds pacēlums ,tad jāsāk rēķināt cik saņemvalsts ierēdņi,un tad varēs redz't kuriem ir izaugsme.murgs gatavais.
  • Ērika Krimska

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl