“Cilvēki ir noilgojušies pēc kopīgām pasēdēšanām.” Interese par āra terašu rezervāciju esot ļoti liela

3 komentāri
“Cilvēki ir noilgojušies pēc kopīgām pasēdēšanām.” Interese par āra terašu rezervāciju esot ļoti liela
REUTERS / SCANPIX

Iedzīvotāju interese par restorānu āra terašu rezervāciju ir liela, atzinuši vairāku restorānu pārstāvji.

Restorānu “Vairāk saules” līdzīpašnieks Endijs Bērziņš aģentūrai LETA apliecināja, ka interese par terašu apmeklēšanu ir liela, tomēr uzsvēra, ka cilvēkiem ir jāsaprot apmēri. “Piemēram, tirdzniecības centra “Spice” restorānā mums ir 30 galdiņu, taču terasē būs seši galdiņi, lai viss atbilstu nosacījumiem. Ja atnāks cilvēki pa diviem, vienlaikus atbilstoši nosacījumiem varēsim apkalpot 12 cilvēkus,” skaidroja Bērziņš.

Lasi vēl – Restorānu terases varēs strādāt no plkst. 6.00 līdz 21.00; drīkstēs tirgot arī alkoholu

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka pakāpeniska ierobežojumu atcelšana nozarei ir vieglāk īstenojama. “Vajag kustināt ekonomiku. Ja jūnijā visu vienlaikus atvērtu vaļā, būtu daudz grūtāk visiem no pirmās dienas sākt strādāt, nekā atverot nozari pakāpeniski,” stāstīja “Vairāk saules” līdzīpašnieks.

Arī restorāna “36. līnija” pārvaldnieka “Lauris Service Restaurants” līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs atzina, ka interesentu par galdiņu rezervācijām ir ļoti daudz. “Sestdien un svētdien [8. un 9. maijā] viss restorāns ir rezervēts, bet, protams, ar domu, ja kaut kas mainās, mēs viesiem atzvanām un brīdinām par jaunajām izmaiņām,” teica Aleksejevs.

Tikmēr kafijas grauzdētavas “Rocket Bean Roastery” vadītājs Ancis Romanovskis apliecināja, ka uzņēmums terases atvēršanai ir gatavs. “Cilvēki ir noilgojušies pēc kopīgām pasēdēšanām ja ne iekštelpās, tad kaut vai ārpusē,” pauda Romanovskis.

Savukārt Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis aģentūrai LETA, komentējot, vai līdz ar terašu atvēršanu nav gaidāms cenu kāpums restorānos un kafejnīcās, lai tās segtu iepriekšējos mēnešos radušos zaudējumus, norādīja, ka tad, ja kāds cels cenas, tad tas būs saistīts ar citu izmaksu kāpumu, nevis tieši zaudējumu segšanu.

“Redzams, ka citās nozarēs ir būtisks cenu kāpums. Ir ieplūdināta liela Eiropas nauda, kas veicina inflāciju, degvielas cenu kāpums tiešā veidā produktu un restorānu cenu kāpumu. Tāpat, ja daudzi cilvēki būs aizbraukuši uz ārzemēm, tad arī darbaspēka izmaksas kāps. Neviens jau neceļ cenas tāpat, ņemot vērā sīvo konkurenci, restorānu ir ļoti daudz,” pauda Jenzis.

Jau vēstīts, ka no piektdienas restorānu terasēs varēs apkalpot klientus no plkst. 6.00 līdz 21.00, paredz ceturtdien valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”. Vienlaikus atbalstu neguva Veselības ministrijas priekšlikums liegt terasēs tirgot alkoholiskos dzērienus.
3 komentāri