Komentāri

Latvijas valdības līmenī sniegtais atbalsts piena pārstrādātājiem iekļūšanai Ķīnas tirgū netieši palīdzējis arī citiem uzņēmējiem. Ceptuve Lāči varētu būt pirmais maizes ražotājs, kura maizes klaipi gada beigās varētu nokļūt Ķīnas veikalu plauktos.

Maizes ceptuves Lāči līdzīpašnieks tikko atgriezies no kārtējās Ķīnas valdības rīkotās izstādes trīs miljonu pilsētā Ninbo. Tajā bijis jūtams, ka pēc Krievijas tirgus aizvēršanās, Latvijas valdības sniegtais atbalsts piena pārstrādātājiem iekļūšanai Ķīnas tirgū, netieši palīdzējis arī citiem uzņēmējiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Rādot bildes no izstādes, Lāču saimnieks stāsta, ka tur bijusi iespēja noskaidrot arī Ķīnas iedzīvotāju reakciju. Pagaršojot maizi, maizes čipsus, emocijas bijušas dažāda, sākot no pilnīgi noliedzošas un beidzot ar sajūsmu.

Izstāde bijusi veiksmīga, jau sarunāta trīs vairumtirgotāju delegāciju ierašanās Latvijā. Lāči varētu būt pirmais maizes ražotājs, kas gada beigās uz Ķīnu saldētā veidā sūtīs pirmos rupjmaizes un burkānu maizes klaipus. Un pirmie apjomi varētu būt tik lieli, cik nedēļas laikā pārdod visā Latvijā. Normunds Skauģis pārliecināts, ka mūsu uzņēmējiem šis ir lūzuma gads Ķīnas tirgus iekarošanā.

Skeptiskāki ir siera ražotāji, kuriem preču realizācija vajadzīga jau tagad. Latvijas piens ir viens no četriem piena pārstrādes uzņēmumiem, kas jau nokārtojis Ķīnas sertifikātu.

Latvijas piens gan sācis ar grūtāko – atrast uzticamu sadarbības partneri un pareizo siera garšu.

Latvijas pienam, līdzīgi kā citiem piena produktu ražotājiem, ir grūtības Krievijas embargo dēļ, izveidojusies iespaidīga siera pārprodukcija, pat par piektdaļu sarucis apgrozījums.

Savukārt Lāčiem apgrozījums krītas no Latvijas aizbraukušo iedzīvotāju dēļ. Tāpēc uzņēmumi vairāk nekā jebkad iepriekš cer uz lieliem eksporta tirgiem.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl