Komentāri
120 dolāri dienā! Tik daudz saņems Ņujorkas ātrās ēdināšanas restorānu darbinieki
Foto: Flickr.com / Steve Baker

No 2018. gada Ņujorkas ātrās ēdināšanas restorānu darbiniekiem plānots palielināt minimālo algu līdz 15 dolāriem stundā. Atsevišķi ēdinātāji gan par šo ieceri nepavisam nav sajūsmā.

Kā vēsta CNN, tad pēdējo gadu laikā Ņujorkas ātrās ēdināšanas vietu darbinieku minimālās algas ir palielinātas vairākkārt un šā gada beigās tās sasniegs deviņus dolārus stundā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vietējie uzņēmēji jau paguvuši paust savu sašutumu par jauno kārtību – Dunkin’ Donuts’ vadītājs Naidžels Treviss intervijā CNN norādījis, ka šis atalgojuma modelis ir “briesmīgs” un negatīvi ietekmēs mazos uzņēmējus.

Dunkin’ Donuts vadītājs norādīja, ka ir par samērīgu algas palielinājumu, taču paaugstināt minimālo likmi līdz 15 dolāriem, nozīmētu palielināt to par 71%.

Vidējā darba slodze ASV ir 40 stundas nedēļā, astoņas stundas dienā. Tas nozīmē, ka, sākot no 2018. gada, dienas laikā viens darbinieks varētu nopelnīt vimaz 120 dolārus.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl