Komentāri
Venēcija neplāno sodīt pilsētas apmeklētājus par pārāk skaļu bagāžu
FOTO: LETA

Venēcijas varasiestādes piektdien noliegušas mediju izplatīto informāciju, ka pilsētas apmeklētājiem, kuru koferi radīs pārāk lielu troksni, varētu nākties maksāt 500 eiro lielu soda naudu.

Vietējie mediji ziņoja, ka pilsētas pārstāvis Vitorio Zapalarto ir izdomājis veidu, kā cīnīties ar tūristiem, kuri ar saviem skaļi grabošajiem koferiem ripinās cauri pilsētas šaurajām ieliņām un pāri tās slavenajiem tiltiem, neļaujot venēciešiem naktīs mierīgi gulēt. Proti, Zapalarto esot ierosinājis aizliegt tūristiem doties uz Venēciju ar koferiem, kuriem ir plastmasas vai gumijas ritenīši, taču koferi ar gaisu pildītiem gumijas ritenīšiem būšot atļauti. Sods par noteikumu pārkāpšanu būtu 100-500 eiro.

Venēcijas iedzīvotāji un tūristi mediju ziņoto uztvēra ar lielu neticību.

Zapalarto nācis klajā ar paziņojumu, ka Venēcijas dome šādu aizliegumu nekad nav apsvērusi.

Viņš skaidroja, ka vietējās varasiestādes tikai apsvērušas noteikt ar gaisu pildītus gumijas ritenīšus par obligātu prasību ratiem, ko preču piegādei izmanto veikali un tirgotāji, piebilstot, ka nekāds lēmums šajā lietā vēl nav pieņemts.

Zapalarto atzina, ka koferi ar ritenīšiem ir problēma, un pauda cerību, ka šī mediju saceltā jezga varētu pamudināt koferu ražotājus nākt klajā ar draudzīgākiem risinājumiem Venēcijas ielām.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl