Vairākās valstīs turpinās panika Zikas vīrusa izplatīšanās dēļ

Komentāri
Vairākās valstīs turpinās panika Zikas vīrusa izplatīšanās dēļ
AFP/ SCANPIX

Dienvidamerikas un Centrālamerikas valstīs turpinās panika Zikas vīrusa izplatīšanās dēļ.

Vislielākais satraukums valda Brazīlijā, kur šovasar gaidāmas olimpiskās spēles. Šobrīd saslimšanas gadījumi valstī reģistrēti 14 štatos. Brazīlijas sporta ministrs gan centies mazināt bažas, ka vīruss varētu apdraudēt sportistus un skatītājus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Džordžs Hiltons, Brazīlijas sporta ministrs:

Mēs šobrīd strādājam ar visām ministrijām un komitejām – gan federālās valdības, gan pašvaldību līmenī, kā arī ar sabiedrību, lai tiktu galā ar šo smago uzdevumu. Olimpiskais veselības monitoringa departaments, medicīnas eksperti šobrīd aktīvi strādā, lai atrastu vakcīnu, mēs arī cītīgi strādājam vīrusa prevencijas jomā.

Līdz šim atklāts, ka ar Zikas vīrusu var inficēties no vienas sugas odu kodieniem. Taču joprojām tiek pārbaudīts, vai to nevar izplatīt arī citi odi. Latvijas Ārlietu ministrija aicinājusi ceļotājus ievērot individuālus profilakses pasākumus, apmeklējot Zikas vīrusa skartās valstis. Pirms došanās uz šiem reģioniem ministrija aicina ceļotājus iepazīties ar Slimību profilakses un kontroles centra informāciju un ieteikumiem, lai mazinātu inficēšanās risku.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl