Ukraina tomēr pagarina līgumu ar Krieviju par gāzes piegādēm

Komentāri
Ukraina tomēr pagarina līgumu ar Krieviju par gāzes piegādēm
Foto: AFP/LETA

Pēc ilgām diskusijām Ukraina tomēr pieņēmusi Krievijas piedāvājumu pagarināt pašreizējo vienošanos ar Kijevu par gāzes piegādi vēl uz trīs mēnešiem.

Saskaņā ar panākto vienošanos Krievija garantē dabasgāzes piegādes Ukrainai līdz jūnija beigām. Līgums balstās uz iepriekšējiem nosacījumiem, ka gāzi Ukrainai piegādās tikai ar priekšapmaksu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kopējā darījuma summa ir 4,6 miljardi ASV dolāru.

Ukrainas enerģētikas ministrs Vladimirs Demčišins vienošanos nodēvējis par soli tuvāk Krievijas un Ukrainas politisko attiecību stabilizēšanai.

“Mēs esam parakstījuši līgumu ar izdevīgiem nosacījumiem. Lai arī neizdevās vienoties par gāzes piegāžu pagarināšanu uz gadu, līgums, kas noslēgts uz trīs mēnešiem, dod iespēju uzkrāt gāzi nākamajam rudens un ziemas periodam. Ir izredzes, ka šomēnes Berlīnē gaidāmajās Krievijas, Ukrainas un Eiropas Savienības pārstāvju sarunās izdosies panākt ilgtermiņa vienošanos par gāzes piegādēm,” sacīja Ukrainas enerģētikas ministrs Vladimirs Demčišins.

Krievijas un Ukrainas nesaskaņas apdraud arī gāzes piegādi Eiropas Savienībai, jo tā aptuveni trešdaļu savām vajadzībām nepieciešamās gāzes saņem no Krievijas caur Ukrainu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl