Komentāri
Tokijā notiek pirmā preses konference pasaulē, ko vada cilvēkam līdzīgi roboti
FOTO: SCANPIX

Tokijā notikusi preses konference, ko vadījuši cilvēkam ārkārtīgi līdzīgi roboti! Patstāvīgi spriest un sarunāties tie gan vēl nav spējīgi, taču komandas izpilda tik pārliecinoši, ka ir skaidrs – fantastikas filmās redzētais var kļūt par īstenību.

Roboti, kas līdzinās neliela auguma lellēm un spēj dejot vai izdvest skaņas, pasauli vairs īpaši nepārsteidz, lai gan tādu ražošanas izmaksas ir milzīgas. Piemēram, šī robotu sinhronā uzstāšanās zinātniekam izmaksājusi 150 000 ASV dolāru.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Taču roboti, kas patiesi līdzinās cilvēkam, spēj kustēties un sarunāties, ir tehnoloģiju revolūcija, kas, šķiet, jau ir sākusies.

Tokijā šodien milzu pārsteigumu izpelnījās medijiem sarīkots pasākums, kurā jaunāko robotu sēriju prezentēja.. citi roboti!

Lai arī līdzība ar cilvēku ir gandrīz pārsteidzoša, abu robotmeiteņu izgudrotājs sanākušo sajūsmu nedaudz kliedēja, skaidrojot, ka lelles tik un tā nespēj līdzināties cilvēka saprātam.

Šie roboti nespēj uzturēt sarežģītu sarunu, bet, ja mēs, cilvēki, esam liecinieki saskarsmei, kas notiek starp diviem robotiem, tā izskatīsies pēc īstas sarunas.

Japāna ir robotu ražošanas līdere pasaulē. Tos pielieto gan rūpniecībā, gan bērnu rotaļļietās.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl