Šveices kūrortā pilnā sparā gatavojas Pasaules ekonomikas forumam

Komentāri
Šveices kūrortā pilnā sparā gatavojas Pasaules ekonomikas forumam
Foto: REUTERS/SCANPIX

Šveices slēpošanas kūrortā Davosā 20. janvārī sāksies ikgadējais Pasaules Ekonomikas forums. Šogad starp jautājumiem, kurus pārspriedīs pasaules politiskās un biznesa elites pārstāvji, dominēs islāmistu asiņainie noziegumi Parīzē un karadarbība Irākā un Ukrainā.

Draudi, kurus rada ekstrēmisti, kuri cīnījušies teroristiskā grupējuma Islāma valsts un Al Qaeda kaujinieku rindās, pēc Parīzes teroraktiem nonākuši Rietumu līderu uzmanības degpunktā. Davosā šis jautājums tiks apspriests jau globālā mērogā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Liela uzmanība tiks pievērsta arī Krievijas agresijai pret Ukrainu. Lai gan nekādas oficiālas tikšanās starp Krievijas, Ukrainas un Rietumu pārstāvjiem nav paredzētas, nav izslēgts, ka foruma kuluāros varētu notikt mēģinājumi panākt progresu strupceļā nonākušajās miera sarunās.

Šogad piecu dienu ilgajā Davosas forumā piedalīsies 1500 pasaules ietekmīgākie biznesa vides pārstāvji, kā arī pasaules valstu līderi, tostarp Francijas prezidents Fransuā Olands, Vācijas kanclere Angela Merkele, arī Latvijas premjere Laimdota Straujuma.

Oficiālā foruma atklāšana gaidāma 21. janvārī, taču sagatavošanās darbi jau rit pilnā sparā:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl