Komentāri

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vēža pētniecības aģentūra Francijā apkopojusi vairāk nekā 800 pētījumos iegūtos datus, kas veikti dažādos kontinentos. Pārsteidzoši, ka visi atklāj kopsakarību starp pārstrādātu gaļu un vēzi.

Pētījumā iegūtie dati liecina, ka šķiņķa, bekona un desu lietošana uzturā var izraisīt vēzi. Pētījumā teikts, ka, apēdot 50 gramu pārstrādātas gaļas, risks iegūt zarnu vēzi palielinās par 18%.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Arī sarkanā jeb cūkas un liellopa gaļa atzīta par kancerogēnu, taču par to pierādījumi nav tik plaši.

PVO pārstrādātas gaļas kaitīgumu pielīdzina cigarešu un alkohola kaitīgumam, tiesa, tas nenozīmē, ka šie produkti ir vienādi bīstami.

Protams, gaļā ir arī veselībai svarīgas vielas, tāpēc speciālisti nemudina cilvēkus pārstāt ēst gaļu, bet gan aicina samazināt tās daudzumu uzturā.

Vairāk par pētījumu skaties TV3 Ziņu sižetā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl