Sīrijas miera sarunās neļauj piedalīties visiem opozīcijas pārstāvjiem

Komentāri
Sīrijas miera sarunās neļauj piedalīties visiem opozīcijas pārstāvjiem
Foto: AFP / LETA

Ženēvā turpinās gatavošanās Sīrijas miera sarunām, kuras, iespējams, sāksies šovakar pēc tam kad ieradīsies Sīrijas lielākā opozīcijas jumta organizācijas delegācija. Sagaidāms, ka tā būs aptuveni 40 cilvēku liela. Lēmumu sarunās tomēr piedalīties Bašara al Asada pretinieki pieņēmuši, jo izpildītas viņu izvirzītās prasības, tostarp par palīdzības sniegšanu valdības spēku aplenktajās pilsētās iesprostotajiem civiliedzīvotājiem.

Jebkurās uguns pārtraukšanas sarunās, kas šobrīd ir mūsu mērķis, norobežojoties no diskusijām par Sīrijas nākotni, ir vajadzīgas divas puses. Uguns pārtraukšanas sarunām jābūt starp tiem, kas viens otru apšauda.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tikmēr Ženēvu šodien pametuši Sīrijas kurdi, kas tā arī nav sagaidījuši uzaicinājumu piedalīties sarunās. Kāds delegācijas pārstāvis pavēstījis, ka tādējādi nekādi sarunu lēmumu, tostarp par uguns pārtraukšanu tiem nebūs saistoši.

Par kurdu dalību sarunās iestājās Krievija, kas ir Bašara al Asada režīma atbalstītāja, taču pret to iebilda Saūda Arābijas atbalstītie Sīrijas opozicionāri, kas uzskata, ka Sīrijas kurdi ir Turcijas bruņotā grupējuma “Kurdistānas Strādnieku partija” atzars.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl