Komentāri

Pie Skotijas krastiem sestdien nogrimis Kiprā reģistrēts kravas kuģis, kura apkalpes liktenis nav zināms.

Nogrimušo kravas kuģi Cemfjord, no kura virs ūdens bija palikusi tikai neliela daļa, sestdien ap plkst.16.30 pēc Latvijas laika pamanīja garām braucošs prāmis. Tagad kuģis nogrimis pilnībā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Uz kuģa atradās astoņi cilvēki – septiņi poļi un viens filipīnietis. Viņu liktenis nav zināms. Turpinās viņu meklēšana.

Meklēšana šorīt atsākusies ar diviem helikopteriem, četrām glābšanas laivām un piecām krasta apsardzes glābšanas komandām, svētdien paziņoja Lielbritānijas Jūras un krasta apsardzes preses pārstāve, piebilstot, ka tiek pielikti visi pūliņi, lai atrastu pazudušos jūrniekus. Vēlāk viņa informēja, ka kuģis vairs nav redzams virs ūdens.

Krasta apsardzes komandas joprojām meklē un helikopteri joprojām ir gaisā, viņa piebilda. Tomēr pagaidām meklēšana bijusi nesekmīga.

Kuģis transportēja 2000 tonnu cementa no Dānijas uz Lielbritāniju. Galapunktā tam bija jāierodas pirmdien. Kuģa īpašnieks – kompānija Brise of Hamburg – apstiprināja, ka kuģa apkalpe ir pazudusi.

No kuģa netika saņemts palīgā sauciens. Tobrīd reģionā valdīja slikti laikapstākļi, norādīts kompānijas paziņojumā. Pēdējās zināmās Cemfjord koordinātas tika fiksētas piektdien plkst.15.15 pēc Latvijas laika.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl