Par labāko pasaulē atzīts japāņu, nevis skotu viskijs

1 komentārs
Par labāko pasaulē atzīts japāņu, nevis skotu viskijs
Foto: Dominick /Flickr

”Skotiem tagad būs par ko padomāt” – šādi britu mediji reaģējuši uz faktu, ka šogad par labāko viskiju pasaulē atzīts japāņu viskijs Yamazaki, kas ekspertu vērtējumā apsteidzis ne vien skotu, bet arī īru viskijus.

Šāds vērtējums sniegts eksperta Džima Mareja grāmatā Viskija Bībele, kas tiek uzskatīta par vienu no respektablākajiem izdevumiem, ja runa ir par viskija vērtējumiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viskija pazinējiem gan nav noslēpums, ka Japānas viskija ražošanas tradīcijas ir pieklājīgas – 1918. gadā ideju par viskija ražošanu uz Japānu atveda kāds vīrs vārdā Masataka Tekecuri, kurš bija precējies ar skotieti. Pēc pieciem gadiem viņa vadībā darbu sāka pirmā japāņu viskija rūpnīca, kopējot Skotijā noskatītās metodes un tradīcijas.

Kaut arī reglaments, tieši tāpat kā skotiem, paredz, ka japāņu viskiji ir jāiztur vismaz trīs gadus, reāli tie tiek izturēti ne mazāk kā desmit gadus, tāpēc arī ir salīdzinoši dārgi un ekskluzīvi.

Uzvaru guvušā viskija izgatavošanas noslēpums, pēc ekspertu domām, ir ļoti grūti atrodamās šerija mucas, kas tiek gatavotas no ozoliem, kuri aug Spānijas ziemeļu apvidos.

TOP komentāri

  • Irēna Jamonte /Circene/
    0 0 0

    Irēna Jamonte /Circene/

    Muļķības galīgas. Kas tie par ekspertiem. Droši vien neko citu par sake nav baudījuši.

Pievienot komentāru

Ienāc ar sociālo tīklu profilu vai ievadi savu vārdu

Esi pieklājīgs savos izteicienos. Viedokli argumentē. Raksti tikai tādu komentāru, kas pauž tavu viedokli vai ir noderīgs citiem portāla lietotājiem. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem komentēšanas iespēja liegta.

Lasi vēl