Komentāri
Lietuvieti par vairāk nekā 120 miljonu dolāru izkrāpšanu no “Facebook” un “Google” nodod iztiesāšanai ASV
Notiesāšanas gadījumā Rimašauskam draud iespaidīgs cietumsods (REUTERS/LETA)

Lietuvietis, kuru apsūdz iespaidīgas naudas summas izkrāpšanā no kompānijām “Facebook” un “Google”, tomēr tiks izdots tiesāšanai Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV).

Lietuvas Apelācijas tiesa piektdien, 11. augustā, nolēma atstāt spēkā Viļņas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Ēvalds Rimašausks tiek izdotsASV.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

ASV tiesībsargājošās iestādes grib viņu saukt pie atbildības par vairāk nekā 120 miljonu ASV dolāru izkrāpšanu no kompānijām “Google” un “Facebook”. Apelācijas tiesas lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams. Rimašauska advokāts vēlējās panākt apsūdzētā tiesāšanu Lietuvā, kur, kā tiek pieļauts, viņš pastrādājis noziegumus, par kuriem tiek apsūdzēts.

Naudu Rimašausks esot izkrāpis ar tā dēvētās “fišinga shēmas” palīdzību, sūtot elektroniskā pasta vēstules, kurās uzdevās par kādas Āzijā reģistrētas kompānijas darbinieku. Krāpnieciski iegūtā nauda plūdusi uz kontiem Latvijā un Kiprā.

Notiesāšanas gadījumā Rimašauskam draud iespaidīgs cietumsods, jo gan izkrāpšana, gan naudas atmazgāšana paredz līdz pat 20 gadus ilgu ieslodzījumu. Pats Rimašausks, kurš atrodas apcietinājumā kopš marta, savu vainu noliedz.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl