Kļuvušas zināmas jaunas detaļas par traģisko apšaudi Igaunijā

Komentāri
Kļuvušas zināmas jaunas detaļas par traģisko apšaudi Igaunijā
Foto: AFP/LETA

Pēc traģiskā negadījuma Igaunijā, kur skolēns nošāvis skolotāju, plašu uzmanību piesaistījis 15 gadu vecā pusaudža sociālā tīkla Facebook profils.

Tajā viņš ievietojis depresīvus attēlus, tostarp, piemēram, ierakstu ”Nevērtējiet mani tāpēc, ka esmu kluss,” vai ”Neviens slepkavību neplāno skaļi.”

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Igaunijas mediji ziņo, ka pusaudža paziņas viņu raksturojuši kā sekmīgu skolnieku un atklātas dabas cilvēku, savukārt viņa sociālā tīkla Facebook profils varētu palīdzēt gūt skaidrojumu notikušajam. Vairāku gadu garumā tajā atrodams visai maz teksta, bet daudz attēlu par kara, ieroču un vardarbības tēmu, tostarp fotogrāfijas, kurās redzams, kā viņš apgūst viduslaiku cīņas mākslu.

Pašlaik policija pret zēnu ierosinājusi krimināllietu par slepkavību. Tiek arī izvērtēts, vai līdzatbildība notikušajā nebūtu jāuzņemas arī zēna tēvam.

Igaunijas amatpersonas par notikušo izteikušas līdzjūtību nogalinātās skolotājas tuviniekiem, un valsts prezidents paziņojis, ka šī nav tikai vienas skolas vai vienas pilsētas, bet gan visas valsts traģēdija.

27. oktobrī neilgi pirms plkst. 14. 00 kādā skolā Vīlandē notika apšaude, kurā dzīvību zaudēja skolotājs.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl