Komentāri
Kijeva: Ukrainas robežu šķērsojuši 700 Krievijas karavīri
FOTO: SCANPIX

Ukrainas amatpersonas norāda, ka šodien, 19. janvārī Ukrainas robežu šķērsojuši aptuveni 700 Krievijas karavīri, kas devušies palīgā valsts austrumos esošajām teroristu un krievu algotņu bandām.

“Šorīt valsts robežu šķērsojušas divas Krievijas Federācijas bruņoto spēku bataljonu taktiskās grupas,” liecina Ukrainas nacionālās drošības un aizsardzības padomes sniegtā informācija.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Portāls Skaties.lv iepriekš ziņoja, ka Kijeva ierosinājusi no pirmdienas, 19. janvāra, ieviest pamieru, ja Krievija piekritīs ievērot Minskā panākto vienošanos.

Minskas sarunās, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Maskavas atbalstīto teroristu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji, septembrī tika panākta vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos. Tā paredz nelikumīgo bruņoto formējumu, bruņu tehnikas, kaujinieku un algotņu izvešanu no Ukrainas, kā arī Ukrainas-Krievijas robežas pastāvīgu EDSO monitoringu.Kijeva ir uzstājusi, lai Maskava paraksta plānu ar konkrētiem termiņiem, kādos tā apņemas ieviest šos nosacījumus.

Krievija vēl nav devusi oficiālu atbildi, taču ziņu aģentūra Itar-Tass vēsta, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins mudinājis Ukrainas armiju un separātistus pārtraukt apšaudi.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl