Komentāri
Karaliskais bēbis būs liels ieguvums Lielbritānijas ekonomikai, saka eksperti
Foto: AFP/LETA

Britu eksperti prognozē, ka Kembridžas hercogienes Keitas un prinča Viljama bērna piedzimšana būs liels ieguvums Lielbritānijas ekonomikai. Gaidāmā bēbja dēļ britu ekonomikā ieplūdīs miljoniem mārciņu.

Tas tiek skaidrots ar to, ka karaliskās ģimenes pieaugums radīs vispārēju pozitīvu noskaņojumu un briti būs gatavi atvērt plašāk savus naudas maku, lai nosvinētu šo notikumu. Uz peļņas palielināšanos var cerēt bāri, restorāni un kafejnīcas. Tāpat iegūs arī veikalu saimnieki un uzņēmēji, kas izmantos karaliskā jaundzimušā nākšanu pasaulē, lai izgatavotu dažādus suvenīrus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tiek lēsts, ka Lielbritānijas tautsaimniecībā papildus nonāks no 70 miljoniem līdz pat 250 miljoniem Lielbritānijas mārciņu.

Līdzīga situācija bija pirms diviem gadiem, kad piedzima princis Džordžs. Toreiz britu ekonomikā ieplūda ap 240 miljoniem mārciņu.

Ekonomistu vērtējumā liela nozīme būs karaliskā mazuļa dzimumam. Eksperti esot novērojuši – ja pasaulē nāk meitenīte, briti naudu tērē vairāk. Līdz ar to, Lielbritānijas ekonomika visvairāk iegūtu, ja Keitai piedzimtu princese.

Lielbritānijas prinča Viljama un viņa dzīvesbiedres, Kembridžas hercogienes Keitas otrā bērna nākšana pasaulē tiek gaidīta šonedēļ.

Foto:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl