Komentāri

Grieķijas krīze bija likumsakarīgs iznākums ilgstošai finansiālai vieglprātībai un nodokļu nemaksāšanai – tā 900 Sekundēm atzīst latviete, kura savulaik Grieķijā mācījusies.

Grāmatu tulkotāja Ieva Pudure aktīvi seko līdzi tam, kas notiek Grieķijā, jo pirmskrīzes laikā apmaiņas programmā viņa tur studējusi. Jau tad grieķu vieglprātīgā attieksme pret nodokļu maksāšanu un vērienīgie naudas tērēšanas paradumi liecinājuši, ka valstij tuvojas milzu nepatikšanas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pērn, atkal viesojoties Grieķijā, viņa secinājusi, ka valsts, kas lielā mērā dzīvo tieši no tūrisma, ir kļuvusi krietni tukšāka un tūristu tajā ir mazāk. Arī vairākas ceļojumu aģentūras Latvijā atzīst, ka izjūt izmaiņas pieprasījumā pēc braucieniem uz šo valsti.

Tikmēr Tūrisma aģentu un operatoru asociācijā saka, – masveida atteikšanos no ceļojumiem uz Grieķiju lielākie tūrisma operatori nav novērojuši.

Šobrīd Latvijas tūroperatori gaida, kā Grieķijas oficiālās iestādes reaģēs uz referenduma rezultātiem, un uzskata, ka valsts darīšot visu, lai neciestu tūrisma nozare. Taču Ieva ir pārliecināta, ka neatkarīgi no referenduma iznākuma Grieķijā valdīs haoss. Viņa arī domā, ka šobrīd izskanējušais aicinājums Grieķijā izmantot tikai skaidru naudu, jau tā nestabilo situāciju padarīs vēl sarežģītāku.

Skaties video:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl