Komentāri
EK sola atbalstīt Krievijas embargo skartos lauksaimniekus
FOTO: LETA

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien, 14.augustā solīja veikt pasākumus, lai atbalstītu bloka valstu lauksaimniekus, kurus ir skāris Krievijas noteiktais pārtikas produktu importa embargo.

ES lauksaimniecības komisārs Dačans Čološs sacīja, ka par pasākumiem tiks paziņots nākamās nedēļas sākumā, un to nolūks ir atbalstīt augļu un dārzeņu audzētājus, kuriem “nepārprotami ir problēmas”.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

EK plāno kompensācijas gurķu, ziedkāpostu, piparu, sēņu un vairāku tomātu šķirņu audzētājiem, pastāstīja informēta ES amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Pasākumi tiks finansēti no vairāk nekā 420 miljonu eiro vērtā rezerves fonda, kas domāts ārkārtas situācijām lauksaimniecībā.

Jau ziņots, ka Krievijas valdība 7.augustā nolēma uz vienu gadu noteikt pilnīgu embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības (ES) valstīm, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, reaģējot uz to, ka šīs valstis ir noteikušas ekonomiskas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

Embargo pakļauto produktu sarakstā ir liellopu gaļa, cūkgaļa, putnu gaļa, desas un citi gaļas produkti, zivis, vēžveidīgie un moluski, piens un piena produkti, piena produktu izstrādājumi uz augu tauku bāzes, dārzeņi, augļi un   rieksti.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl