Baltkrievija atceļ vīzas īslaicīgām vizītēm 80 valstu pilsoņiem

Komentāri
Baltkrievija atceļ vīzas īslaicīgām vizītēm 80 valstu pilsoņiem
FOTO: LETA

Baltkrievija atcēlusi vīzas 80 valstu pilsoņiem, kas ierodas īslaicīgās vizītēs, kuras nepārsniedz piecas dienas.

Starp valstīm, kuru pilsoņiem īslaicīgām vizītēm vairs netiks pieprasītas vīzas, ir visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, ASV un Japāna, pirmdien paziņojis Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko preses dienests.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tiesa, jaunie noteikumi acīmredzot attieksies tikai uz personām, kas ierodas Baltkrievijā ar gaisa satiksmi caur Minskas lidostu.

Saskaņā ar Lukašenko parakstīto dekrētu, minēto 80 valstu pilsoņiem būs atļauts līdz piecām dienām uzturēties Baltkrievijā bez vīzas.

Baltkrievija šādi cer paplašināt tūrismu un sekmēt biznesa braucienus, atklāja prezidenta preses dienests.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā mēnesi pēc tam, kad prezidenta dekrēts būs oficiāli publicēts. Precīzs datums pagaidām nav zināms.

Bezvīzu režīms neattieksies uz personām, kas ieradīsies ar avioreisiem no Krievijas, jo šādiem lidojumiem neesot robežkontroles, paziņoja prezidenta preses dienests.

Personām, kas vēlēsies ieceļo Baltkrievijā bez vīzas, prasība būs derīga pase un apdrošināšana uz visu uzturēšanās laiku par ne mazāk kā 10 000 eiro.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl