Komentāri
Atbildību par uzbrukumu Charlie Hebdo redakcijai uzņēmies grupējuma Al Qaeda atzars
FOTO: LETA

Par traģisko uzbrukumu Francijas satīriskā žurnāla Charlie Hebdo redakcijai atbildību uzņēmies grupējuma Al Qaeda atzars. Atzara pārstāvis paziņojis, ka uzbrukums Fancijas redakcijai esot ilgi plānots un tā bijusi atriebība par pravieša Muhameda attēlošanu karikatūrās. 

Traģiskie notikumi aizsākās trešdien, 7. janvārī, kad divi maskās tērpti vīri ar automātiem uzbruka satīras žurnāla Charlie Hebdo redakcijai, nogalinot 12 cilvēkus. Uzbrucējus – brāļus Saīdu un Šarifu Kuašus – uzreiz neizdevās atrast un notvert.Nākamajā dienā viņi degvielas uzpildes stacijā nolaupīja pārtiku un degvielu. Šajā pašā dienā cits ekstrēmists – Amedijs Kulibali, kas, kā vēlāk atklājas, bijis saistīts ar uzbrucējiem, Parīzes piepilsētā Montrūžā nogalināja policistu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Nākamajā dienā – piektdienā, 9. janvārī, A. Kulibali košera lielveikalā Parīzē, netālu no Eifeļa torņa sagrāba ķīlniekus, prasot brāļiem Kuašiem brīvību.

Ķīlnieku krīze beidzās, nogalinot uzbrucēju Kulibali, taču vēl pirms atbrīvošanas operācijas viņš četrus ķīlniekus bija nogalinājis.

Šajā pašā dienā izdevās atrast arī abus bēguļojošos brāļus. Policija pēc astoņu stundu ilgas ķīlnieku krīzes netālu no Parīzes viņus nogalināja.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl