Komentāri

Ēģiptes prezidents apžēlojis simts cietumnieku, tostarp augustā notiesātos Al Jazeera žurnālistus.

Apžēloto vidū ir Al Jazeera žurnālisti Bāhers Muhameds un kanādietis Muhameds Fahmī. Viņiem kopā ar latviešu izcelsmes žurnālistu Pēteri Gresti, kuru deportēja uz Austrāliju, augustā piesprieda trīs gadu cietumsodu par strādāšanu bez žurnālista licences un melīgu ziņu izplatīšanu par Ēģiptes atrašanos uz pilsoņkara sliekšņa.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Skaties foto:

“Mēs apceļosim pasauli un svinēsim. Mūsu ģimenes ir tik daudz cietušas visa šī tiesas procesa laikā, mēs ļoti priecājamies, ka prezidents Sisi spēra šādu soli un mūs atbrīvoja. Es turpināšu cīnīties par preses brīvību. Cietumā uzsāku darbu pie hartas, kas aicina Ēģiptes valdību un žurnālistikas nozari pilnveidot preses brīvību valstī gan priekš ēģiptiešu žurnālistiem, gan ārzemju žurnālistiem, kas tur šobrīd strādā. Manuprāt, būtu jāveic vairāki uzlabojumi, lai pasargātu žurnālistus no kriminālvajāšanas,” teic bijušais Al Jazeera žurnālists Muhameds Fahmī.

Abdels Fatahs al Sisi cietumniekus apžēlojis dienu pirms viņa plānotās vizītes uz ANO Ģenerālo asambleju. Viņš iepriekš skaļi starptautiski kritizēts par žurnālistu neapžēlošanu, tāpēc, iespējams, šādu soli motivējusi tieši gaidāmā tikšanās ar citu valstu līderiem.

Skaties video:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl