Kad doma par ceptu olu vai omleti vairs nešķiet aizraujoša, laiks nelielam eksperimentam, kā ierasto ēdienu baudīt neierastākā veidā – veģetārajā burgerī. TV6 jūnija meitene studente Krista Klentaka nav veģetāriete, bet viņa labprāt gatavo ko tādu, kas paver jaunu garšu pasauli.

”Nezinu, vai es spētu kādreiz būt veģetāriete, bet tas ir apsveicami, ja kāds, piekopjot šādu dzīvesveidu, jūtas labi un nejūt vajadzību pēc gaļas,” pauž dziedātājas un TV6 jūlija meitene Krista Klentaka.

Kristas piedāvātā veģetāro burgeru recepte ir vienkāršāka par vienkāršu! Maksimālais pagatavošanas laiks ir 10 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • Burgera maize ar sēkliņām
  • Tomāts
  • Sarkanais sīpols
  • Tomātu mērce
  • Olas
  • Siers
  • Dilles vai lociņi un salātlapas

Pagatavošana:

  1. Nomazgā dārzeņus. Sagriez tomātu un sīpolu šķēlītēs. Sagriez dilles vai lociņus.
  2. Burgera maizi pārdala uz pusēm. Apakšējai daļai ar pirkstiem izņem baltumu un izveido tādu kā bļodiņu.
  3. Uzkarsē pannu ar mazumiņu eļļas. Uzliec burgeru pamatnītes uz pannas.
  4. Sakuļ olas (tik olu, cik burgeru top) un pievieno vegetu vai sāli. Olu masu ieleju burgeru ”bļodiņās”, kas atrodas uz pannas.
  5. Pēc laika, kad ola jau ir iesūkusies maizē, apgriez maizes uz otru pusi (olas masa uz leju). Rīkojies ļoti uzmanīgi un ātri, lai ola neizlītu.
  6. Uzliec pannas vāku un pagaidi, kamēr maizītes nedaudz sacepas un olas nedaudz uzpūšas.
  7. Kad burgera apakšiņas ir gatavas, tās saliec uz šķīvja, bet burgera augšiņas uzliec uz pannas un mazliet apcep, lai tās kļūst kraukšķīgas.
  8. Burgerus var veidot šādā secībā: apakšējā maizīte, sīpoli, tomāti, siers, kečups, salātlapa, augšējā maizīte, mazliet siera un dilles.

Foto: soli pa solim, kā top veģetārais burgeris

”Brīnumainā kārtā šie burgeri ir ļoti sātīgi un nemaz nevar just, ka tajos nav gaļas, tādēļ reizēm tos pagatavoju. Pagatavošana ir ļoti vienkārša, un tas ir interesants veids, kā apēst ikrīta brokastu olu, ja ceptas olas vai omlete ir apnikusi,” norāda Krista.

Īpašā gurķu sejas maska. Krista dalās savā skaistuma noslēpumā