TV3 Life piedāvā iepazīties ar pasaulslaveno Dienvidāfrikas šefpavāru Nīlu Entoniju viņa gatavošanas šovā ”Privātais šefpavārs Nīls Entonijs”. Nīls Entonijs dzīvo Keiptaunā, Dienvidāfrikā, taču kopā ar savu komandu apkalpo klientus jebkurā pasaules vietā. Viņi dodas uz cilvēku mājām, lai ienestu tajās restorāna gaisotni un restorāna klases ēdienus. Starp Nīla Entonija klientiem bijušas tādas šovbiznesa zvaigznes kā Madonna, Viktorija Bekhema, Pols Makartnijs, Eltons Džons un Kailija Minoga.

Tomēr stāsts ir ne tikai par ēdienu. Nīls Entonijs ir izcils šefpavārs, kurš pat visvienkāršāko ēdienu pagatavos ar mīlestību un nepārspējamu garšu buķeti, un reizē arī viesmīlības eksperts – viņa gatavotās brokastis, pusdienas vai vakariņas nekad nebūs tikai vienkārša ēdienreize, tas būs īsts piedzīvojums.

Savas prasmes Nīls Entonijs apguvis pie kulinārijas pasaules smagsvariem kā Gordons Remzijs un citiem slaveniem šefpavāriem, bet nostiprinājis tās praksē, vienpadsmit gadus strādājot Londonas smalkākajos restorānos, plecu pie pleca ar labākajiem pavāriem. Atgriezies savā dzimtajā Dienvidāfrikā, Nīls Entonijs sāka privātā šefpavāra karjeru, un nu Latvijas skatītājiem ir dota iespēja vērot – kā tas īsti notiek.

Katrā raidījumā Nīls Entonijs gatavo ēdienu kādai Dienvidāfrikas slavenībai un tās draugiem, un skatītājiem ir iespēja kļūt par lieciniekiem gan gatavošanas procesam, gan brīdim, kad ierodas viesi. Vienlaikus pavārs dalās zināšanās un padomos par ēdienu, tā sastāvdaļām, gatavošanu, uzglabāšanu un citiem virtuves noslēpumiem.

Varētu domāt, ka viņš gatavo tikai smalkus un sarežģītus ēdienus, bet tā nebūt nav – uzzināsim arī, kā pagatavot ātras un vienkāršas, bet ļoti garšīgas maltītes, un varēsim pasmelties idejas, ko iesākt ar ēdienu pārpalikumiem.

Kulinārais piedzīvojums gardiem brīvdienu rītiem – gatavošanas šovs ”Privātais šefpavārs Nīls Entonijs” no 4. jūlija sestdienu un svētdienu rītos plkst. 9.00 TV3 Life!

Pamēģini kādu Nīla recepti savās mājās!

LAŠA TARTARS AR ČILI IEVĀRĪJUMU

Sastāvdaļas:

  • 500 g laša
  • Citrons
  • Svaigi sasmalcināts koriandrs
  • Svaigi sasmalcināts pētersīlis
  • 1 sasmalcināts sarkanais sīpols
  • 1 sasmalcināts čili
  • Karote skābā krējuma
  • Himalaju sāls plāksnes pasniegšanai
  • Čili ievārījums
  • Sauja cherry tomātu
  • Šerija vai sarkanvīna etiķis
  • Cukurs
  • Sāls

PAGATAVOŠANA:

  1. Pannā apcep sasmalcinātu sarkano sīpolu un sarkano čili. Pievieno šķipsniņu sāls.
  2. Pannā pievieno sauju ķiršu tomātu, kuri ir sagriezti uz pusēm.
  3. Pievieno nedaudz šerija vai sarkanvīna etiķa.
  4. Pievieno sāli, piparus un vēlreiz nedaudz cukura.
  5. Maisiet, kamēr masas konsistence kļuvusi lipīga.
  6. Sagriez lasi mazos kubiņos.
  7. Lasim pievieno svaigi sasmalcinātu koriandru, svaigi sasmalcinātu pētersīli, kā arī sīpolu un čili masu.
  8. Pievieno nedaudz olīveļļas un citrona sulas.
  9. Sajauciet kopā ar karoti skābā krējuma.
  10. Pirms pasniegšanas nedaudz lasi notur ledusskapī. 11. Gatavu tartaru pasniedz uz Himalaju sāls plāksnēm kopā ar čili ievārījumu.