Mēs izmantojam cookies. Tie mums palīdz Tevi atcerēties!
Es saprotu
Kas ir cookies?

Trešdiena, 17. oktobris

Gaits, Karīna, Gaitis

Horoskops aunam

Šodien esi kritiskāks pret saviem sasniegumiem un vajadzību demonstrē savas īpašās dotības visā krāšņumā. Izcelsies ar pārmērīgu steigu, kuras iemeslus pats nevarēsi izskaidrot. Tā var vienu otru lietu salaist grīstē.

Horoskops vērsim

Labvēlīga psiholoģiskā atmosfēra un drošības sajūta, ko sniedz draudzīga vide, palīdzēs pārvarēt izdegšanas sindromu un pārslodzi. Atļaujies nopirkt kādu skaistumlietu mājai vai savai garderobei.

Horoskops dvīņiem

Saprašanos ar darba partneriem un paziņām veicinās neformāla atmosfēra, tāpēc tikšanās un pārrunas labāk apvienot ar pusdienām vai kāda sabiedriska pasākuma apmeklējumu.

Horoskops vēzim

Nepārvērtē savus klientus vai partnerus. Viņu labvēlība var izrādīties tikai veikls triks tavas uzmanības novēršanai. Saglabā racionālu pieeju notiekošajam un saglabā līdzsvaru starp izdevumiem un ienākumiem.

Horoskops lauvai

Personīgajās attiecības vieglumu un daudzveidību palīdzēs uzturēt viss, kas saistīts ar kopīgiem izbraucieniem, kāda interesanta semināra vai lekcijas apmeklējums. Vienvārdsakot, jābūt par ko parunāt.

Horoskops jaunavai

Šodien esi saposies un uzfrišinājies, jo var gadīties neplānota iziešana sabiedrībā. Pasākumā, iespējams, saņemsi uzmanības apliecinājumus no pretējā dzimuma pārstāvjiem vai tiem, kurus tu patiesi cieni un respektē.

Horoskops svariem

Tavas ambīcijas un arvien pieaugošā apetīte pēc slavas un atzinības būs acīmredzama un pat fiziski sajūtama. Ļoti laba diena, lai izvirzītu un pamatotu savas prasības par augstāku amatu un lielāku algu.

Horoskops skorpionam

Videi, kurā šodien apgrozīsies un realizēsies, jābūt maksimāli komfortablai un labsajūtas rosinošai. Nedzenies pēc finansiāliem panākumiem un novērtējuma graudā. Visu nevar nopirkt par naudu. Jebkam, ko dari, jābūt ar jēgu un augstāko vērtību.

Horoskops strēlniekam

Šodien mentāli būsi stipri noslogots, jo tevi nodarbinās atbilžu meklēšana uz neizprastām un nepieņemtām dzīves norisēm, vajadzība saskatīt cēloņus un izprast citu rīcību.

Horoskops mežāzim

Ja veidojas iespēja apmeklēt kādu pasākumu un tikties ar cilvēkiem no citām profesionālajām sfērām, noteikti izmanto. Pasākumā var rasties iespēja dibināt ilglaicīgas un abpusēji izdevīgas attiecības, kas varētu būtiski uzlabot tavu skatu uz dzīvi.

Horoskops ūdensvīram

Vari saņemt negaidītu uzdevumu, kura izpildei tev būs pilnībā jāmaina sava taktika. Ja tavā pakļautībā strādā citi cilvēki, neaizmirsti viņus iesaistīt notiekošajā un arī atalgot finansiāli vai morāli par labi padarītu darbu.

Horoskops zivīm

Visus paņemsi ar savu neparasto šarmu, laipnību un ļoti cilvēciskajām vājībām. Izmanto šo saskarsmi, lai izlīdzinātu kādu agrāku domstarpību vai ieliec pamatus sadarbības iespējām profesionālajā sfērā.

TV3
Vairāk..
LNT
Vairāk..
TV6
Vairāk..
Kanāls 2
Vairāk..
3+
Vairāk..

5 Garšas iedvesmai

Plūmes! Rudens garšu eksplozija un ko ar to darīt virtuvē!

Plūmes! Rudens garšu eksplozija un ko ar to darīt virtuvē!

Ja mēs runājam par ēšanu Latvijā, tad noteikti daudzu mīļākais gadalaiks ir tas brīdis, kad vasara pāriet rudenī, raža ir novākta un Rīgas Centrāltirgū var atrast visu iespējamo. Šogad bijusi īpaši ražena, karsta un aktīva vasara, Ogrē, pie pavāra Arņa Ansona vecākiem ābeles un plūmes lūst no svara zaros! 

Piecas garšas no lazdu riekstiem - palutini sevi ar gardām sajūtām!

Piecas garšas no lazdu riekstiem - palutini sevi ar gardām sajūtām!

Lazdu rieksti ir īsts Latviešu produkts no saknēm līdz galotnei, produkts, kuru mīl visi un ēd visi, un tieši tagad tie ir vissvaigākie! Gandrīz kā tikko noplūkti no koka! Saldeni un maigi! Un Rīgas Centrāltirgū to ir pārpārēm tieši šajā gadalaikā! Tieši tādēļ šodienas piecas garšas esmu nolēmis papildināt ar lazdu riekstu īpašo garšu!

Piecas garšas tavai iedvesmai! Nobaudi!

Piecas garšas tavai iedvesmai! Nobaudi!

Pēc vienas kārtīgi karstas vasaras esam atgriezušies te, Rīgas centrāltirgū, kurš uz šo brīdi šķiet viskrāsainākais un viskrāšņākais. Tieši vasaras beigās te var atrast teju pilnīgi visu, ko mums spēj piedāvāt mūsu zeme, un kas ir pats labākais, viss ir tik svaigs, cik vien svaigs var būt. Šajā brīdī visaktīvāk tiek tirgotas gan sēnes, gan meža ogas, gan jaunās saknes, un šodien ļoti gribās pagaršot pa druskai no visa, bet akcentu liksim uz to vērtīgāko – uz ogām!

No čipsiem līdz marmelādei – piecas lieliskas sīpolu receptes

No čipsiem līdz marmelādei – piecas lieliskas sīpolu receptes

Vai varat iedomāties savu virtuvi bez sīpoliem? Vienaldzīgo nav – citi to dievina, citi nīst, taču šis spilgtais garšaugs gadsimtu gaitā ir iekarojis pavisam stabilu vietu pasaules kulinārijā un nav tādas gatavošanas nozares, kurā tas netiktu uzskatīts par vienu no galvenajiem garšas un aromāta radītājiem. Pat tie, kuri ne acu galā necieš sīpola garšu, mēdz to izmantot gatavojot.

Pieci tomātu ēdieni, kas pārsteigs Tavus viesus

Pieci tomātu ēdieni, kas pārsteigs Tavus viesus

Cilvēki vēl šodien strīdas, kur ierindot tomātu – pie ogām vai pie dārzeņiem – , taču tas tam netraucē būt vienam no populārākajiem augiem pasaules virtuvē un būt klātesošam visur –  salātos, zupās un dažnedažādākajās ēdiena piedevās. Tomāts lieliski sader ar gaļu, zivīm, jūras veltēm, piena produktiem un dažādiem zaļumiem, tas piešķir ēdienam ne tikai lielisku garšu, bet arī krāsu, un galu galā, no tā var pagatavot arī gana daudz ko pārsteidzošu!

Nepalaid garām! Raidījuma "5 garšas iedvesmai" kārtējā epizode jau šo svētdien.

Nepalaid garām! Raidījuma "5 garšas iedvesmai" kārtējā epizode jau šo svētdien.

Tomātu stādi nupat jau braši aug mazdārziņu siltumnīcās, tāpēc raidījuma ”5.garšas iedvesmai” 11.sērijā pienākusi kārta tomātu ēdieniem. Iepazīstināsim ar vēl vienu burvīgu aukstās zupas recepti tveicīgām vasaras dienām, gatavosim gardu un veselīgu pamatēdienu, kā arī desertu ar pavisam neierastu garšu salikumu.

Pašgatavota pasta un 5 zaļo zirnīšu ēdieni

Pašgatavota pasta un 5 zaļo zirnīšu ēdieni

Zaļie zirnīši ir īsta bērnības garša. Gandrīz katrs, kam ir bijis pieejams mazdārziņš, bērnībā stundām vien ir sēdējis pie zaļo zirnīšu dobes, ar tiem mielojoties un vienlaikus iepriecinot arī savus vecākus, jo pākstīs sarindotie gardumi ir ļoti vērtīgi un satur tikpat daudz olbaltumvielu, cik vidēji trekna gaļa.

Raidījuma "5 garšas iedvesmai" desmitā epizode jau šo svētdien

Raidījuma "5 garšas iedvesmai" desmitā epizode jau šo svētdien

Desmitajā raidījuma ”5 garšas iedvesmai” sērijā visu mazdārziņu mīlulis – zaļie zirnīši. Vasaras sezonu vislabāk sākt  ar svaigiem zaļajiem augiem no dārza, tāpēc gatavosim zaļo zirnīšu auksto zupu, saulainu un garšīgu pastu, kā arī pavisam neierastu desertu.

Svaigi, aromātiski un pavisam bez gaļas - piecas vasarīgas pastinaku receptes.

Svaigi, aromātiski un pavisam bez gaļas - piecas vasarīgas pastinaku receptes.

Kaut latviešu virtuvē tas vēl nav ļoti populārs, pasaules kulinārijā baltais burkāns jeb pastinaks ir ārkārtīgi iecienīts. Pastinaka saknei piemīt saldums un sīvums – tieši tāpēc tā ir tik universāla un tiek izmantota visdažādākajos ēdienos, kā arī ir viena no pamatsastāvdaļām dārzeņu buljonā. Pavasarī, kad tā vien kārojas ko svaigu, pastinaks lieliski garšos kopā ar sezonas zaļumiem, dārzeņiem, sieru un citi veģetāriem gardumiem.

5 bumbieru ēdieni tiem, kuri nebaidās eksperimentēt un izmēģināt arvien jaunas garšas

5 bumbieru ēdieni tiem, kuri nebaidās eksperimentēt un izmēģināt arvien jaunas garšas

Dažādās bumbieru šķirnes padara to par īstu pavāra sabiedroto. Pareizi izvēlēts un labi pagatavots bumbieris iederēsies gandrīz jebkurā receptē   –  tam piestāv gan ass, gan sāļš, gan  salds, gan skābs. Sausāki un skābāki augļi lieliski iederas zivju ēdienos, kamēr saldākas šķirnes labāk sader ar sarkano gaļu –  atliek vien mēģināt un eksperimentēt.

Jaunā "5 garšas iedvesmai" epizode šo svētdien kanālā TV3

Jaunā "5 garšas iedvesmai" epizode šo svētdien kanālā TV3

Astotajā raidījuma ”5 garšas iedvesmai” sērijā – saldais un sulīgais bumbieris. Līdzīgi kā ananass, bumbieris lieliski iederas ne tikai desertos – tas lieliski papildina dažādus gaļas ēdienus, salātus un uzkodas. Skaties raidījumu  un iepazīsti bumbieru ēdienus, kas patiks gan tiem, kam patīk eksperimenti virtuvē, gan klasisku vērtību cienītājiem.

5 biešu ēdieni, kurus pagatavot jebkurā gadalaikā

5 biešu ēdieni, kurus pagatavot jebkurā gadalaikā

Biete ir izpelnījusies lielu atzinību ne tikai mājas virtuvē, bet arī profesionālajā kulinārijā. Tai piemīt tik izteikta krāsa un garša, kādu neatradīsiet nevienā citā dārzenī , turklāt tā ir pieejama visu cauru gadu. Tā lieliski papildina dažādus ēdienus, un ne velti jau par klasiku kļuvuši tādi savienojumi kā biete un kazas siers vai biete un liellopa gaļa – šīs kombinācijas ir īsta bauda garšas kārpiņām!

No biezajām pankūkām līdz steikam – 5 lieliskas topinambūra garšas

No biezajām pankūkām līdz steikam – 5 lieliskas topinambūra garšas

Topinambūrs, kura eksotiskais nosaukums cēlies no Brazīlijas, ir iekarojis gurmānu sirdis visā pasaulē. Tas ir ļoti vērtīgs un uzturvielām bagāts augs, turklāt ir lieliska alternatīva kartupelim – salīdzinājumā ar šo mazāk  eksotisko radinieku, topinambūrs satur trīsreiz vairāk B grupas vitamīnu. Tam ir burvīga saldena garša, kas lieliski papildina visdažādākos ēdienus – no uzkodas līdz pat saldajam.

Tompinambūrs - "5 garšas iedvesmai" svētdienas epizodē.

Tompinambūrs - "5 garšas iedvesmai" svētdienas epizodē.

Sestajā raidījuma ”5 garšas iedvesmai” sērijā –gardais un veselīgais topinambūrs. Uzzināsim ko vairāk par šī noslēpumainā auga izcelsmi, gatavosim topinambūra pankūkas, pamatēdienu, ko īpaši novērtēs gardēži, kā arī iemācīsimies pagatavot ātras un veselīgas topinambūra uzkodas.

5 lieliskas receptes, kā tik ierasto ķirbi sapludināt ar pasaules garšām

5 lieliskas receptes, kā tik ierasto ķirbi sapludināt ar pasaules garšām

Pērnā gada raža pavārmākslā ir lieliski  apvienojama ar jauno ražu. Pērnā gada kāposts ar jaunajiem burkāniņiem, rudens kartupelis ar svaigiem zaļumiem – tā varētu turpināt bezgalīgi. Dārzenis, ar kuru daba pavisam noteikti neskopojas, ir ķirbis –ar  neskaitāmu formu, šķirņu un izmēru ķirbjiem rudeņos r ir pilni dārzi, pēc tam pagrabi.  Ķirbji  mēdz arī izaugt tikt lieli, ka tiem pieder ne viens vien pasaules rekords!

Raidījuma “5 garšas iedvesmai” piektā sērija jau šajā nedēļas nogalē!

Raidījuma “5 garšas iedvesmai” piektā sērija jau šajā nedēļas nogalē! 2

Piektajā raidījuma  ”5 garšas iedvesmai” sērijā – rudens gardums ķirbis. Gatavosim pikantu ķirbju krēmzupu ar garnelēm, iemācīsimies, kā pagatavot ķirbju risotto un saldajā – ķirbju crème brule!  Kā parasti raidījumā arī noderīgi pavārmākslas padomi un divas veselīgas un gardas ātrās receptes.

Nosvini pavasara iestāšanos ar pieciem svaigiem rabarberu ēdieniem!

Nosvini pavasara iestāšanos ar pieciem svaigiem rabarberu ēdieniem!

Rabarbers ir viens no pirmajiem gardumiem, ko pavasarī var baudīt dārzā. Tas ir skābs, atspirdzinošs un ļoti veselīgs – 100 gramos svaigu rabarberu ir trešdaļa no dienā nepieciešamās C vitamīna devas! Ne velti tas izsenis izmantots gan medicīnā, gan skaistumkopšanā. Runā, ka, regulāri ēdot rabarberus, cilvēks izskatīsies labāk un ilgāk saglabāsies jauns.