Trešdiena, 22. septembris

Māris, Mārica, Maigurs

Iet uz sadaļu:
Seko mums:

TV raidījumi un projekti

Deserts

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Vasaras gardums! Apgrieztās ananasu kūciņas ar ķirsīti

Vasaras gardums! Apgrieztās ananasu kūciņas ar ķirsīti

Kūku un visādu citu saldo gardumu eksperte Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas dalās ar recepti mafinu pannā cepamajām, apgrieztajām ananasu kūciņām. Kā norāda Anna, varbūt šīs kūciņas pēc skata nav pašas skaistākās, taču garšo lieliski un pārsteigs viesus gan mazākās, gan lielākās viesībās.

Palutini savus tuvākos ar tiramisu! Anna Panna Tev iemācīs to pagatavot

Palutini savus tuvākos ar tiramisu! Anna Panna Tev iemācīs to pagatavot

Ja līdz šim uzskatīji, ka pagatavot tiramisu ir pa spēkam tikai lieliem šefpavāriem, tad ļauj “Gatavo 3” saldumu ekspertei Annai šo uzskatu mainīt. Itālijas izcelsmes garduma tiramisu, kas tulkojumā no itāliešu valodas nozīmē “uzmundrini mani”, pagatavošana tik tiešām ir salīdzinoši vienkārša. Jāņem vērā tikai daži būtiski knifi.

Mīlētāju nedēļas gardums! Dzērveņu kūka ar baltās šokolādes krēmu

Mīlētāju nedēļas gardums! Dzērveņu kūka ar baltās šokolādes krēmu 1

Sagaidot mīlestības mēnesi – februāri, kā arī jebkuros citos lielākos un mazākos svētkos, noteikti vēlaties palutināt arī savu mīļo cilvēku garšu kārpiņas. ”Gatavo 3” kūku un saldumu eksperte Anna Panna šādai reizei iesaka cept dzērveņu kūku ar baltās šokolādes krēmu.

Ātri pagatavojams un gards Mārtiņdienas cienasts: "vieglā" ābolkūka

Ātri pagatavojams un gards Mārtiņdienas cienasts: "vieglā" ābolkūka 1

Ja iepriekš nebiji domājusi, ka svinēsi Mārtiņdienu, bet, mājās pārnākot, saproti, ka neliels kārums tomēr nenāktu par skādi, pagatavo savai ģimenei vakariņās “vieglo” ābolkūku. To patiešām ir ļoti viegli pagatavot, ja vien mājās tev ir āboli, milti, olas, sviests un cukurs. 

Piektdienas deserts: ķirbju krēms ar ogu mērci

Piektdienas deserts: ķirbju krēms ar ogu mērci

Piektdienas vakars reiz nu ir tas brīdis, kad gribas savas garšas kārpiņas palutināt ar kaut ko neikdienišķu. Vislabāk, ja saldo ēdienu var ātri pagatavot no pavisam ikdienišķiem produktiem. Šoreiz no ķirbja, citrona un saldā krējuma. Vari pat sarīkot ēdājiem konkursu: no kā gatavots deserts. Saderam, ka neviens nepateiks, ka no ķirbja? Izmēģini!

Viss ir galvā...Kā apmānīt sevi un treknā krējuma vietā lietot pienu?

Viss ir galvā...Kā apmānīt sevi un treknā krējuma vietā lietot pienu?

Kartupeļi ar sēņu mērci, deserti un biezzupas ir tikai daži ēdieni, no kuriem mēdz izvairīties cilvēki, kas cenšas ēst veselīgi un domā par savu figūru. Kā apgalvo uztura speciāliste Inga Pūce – jebkuru maltīti var padarīt veselīgāku, ja produktiem piemeklē liesāku alternatīvu. Spilgts piemērs ir piens, ar ko var aizvietot treknākas sastāvdaļas.

Garšīgi! Maiga biezpiena šarlote ar āboliem

Garšīgi! Maiga biezpiena šarlote ar āboliem

Šis ir laiks, kad vari ļaut vaļu fantāzijai, lai celtu galdā rudens veltes. Āboli neapšaubāmi ir rudens augļi numur 1, no kuriem vari uzmeistarot gan salātus, gan desertus, gan pievienot tos gaļas ēdieniem, gan savārīt ievārījumā, kompotā un galu galā izspiest sulu vai pagatavot vīnu. Lūk, garda, viegli pagatavojama biezpiena – ābolu šarlote, ar ko vari palutināt savu ģimeni brīvdienās.

Bezgala garšīga un veselībai nekaitīga - mājās gatavota šokolāde

Bezgala garšīga un veselībai nekaitīga - mājās gatavota šokolāde

Šķiet, ka nav uz pasaules bērna, kuram negaršotu šokolāde. Šokolāde vispār ir gardums nr 1 ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Lai pavisam droši varētu dod šo našķi visiem, nedomājot, ka produktā ir kādas ne īpaši veselīgas vielas, vari pagatavtot šokolādi pati. Lūk, pavisam elementāra un vienkārša recepte.

Trīs gardas receptes saldējuma pagatavošanai mājās

Trīs gardas receptes saldējuma pagatavošanai mājās

Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā, tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga. Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās. 

VIDEO: ātri! Olas, siers, vīnogas un Mārtiņa Sirmā gatavotais deserts gatavs

VIDEO: ātri! Olas, siers, vīnogas un Mārtiņa Sirmā gatavotais deserts gatavs

Mārtiņš Sirmais slavē visus paša gatavotos ēdienus, arī par šo desertu viņš saka, ka ir ļoti garšīgs, taču uzreiz piebilst: “Gribat taisiet, gribat – netaisiet, man vienalga.” Noskatoties video, visticamāk, pieņemsi lēmumu gatavot, jo deserta gatavošana iet tik ātri, izskatās garšīgi, ka grēks būtu nepamēģināt.

Uzzini recepti! Aktrisei Agnesei Zeltiņai garšo kopīgi gatavotais deserts

Uzzini recepti! Aktrisei Agnesei Zeltiņai garšo kopīgi gatavotais deserts

Tuvojas nedēļas nogale, kad būs iespēja iepriecināt savus tuvākos ar kādu vēl neizmēģinātu recepti. Raidījuma Košākai dzīvei vadītāja aktrise Agnese Zeltiņa kopā ar kulinārijas eksperti Signi Meirāni piedāvā tev garšīgu brokastu desertu, kuram pievieno garšvielu, ko Signe atvedusi no Indijas.