Sestdiena, 25. septembris

Rodrigo, Rauls

Iet uz sadaļu:
Seko mums:

TV raidījumi un projekti

Atpūta

"Šajos laikos pastaigai dabā cita vērtība!" Brīvdabas muzejs - teju vienīgais "izdzīvojušais" pandēmijā

"Šajos laikos pastaigai dabā cita vērtība!" Brīvdabas muzejs - teju vienīgais "izdzīvojušais" pandēmijā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no retajiem muzejiem, kas arī valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā turpina darbu. Ievērojot drošības pasākumus un ierobežojumus, šis teju “pēdējais mohikānis” savos 87 hektāros ar debess jumu virs galvām aicina drošā vidē elpot svaigu gaisu, priecēt acis ar dabas ainavām, aplūkot senlaiku sētas un izzināt senajiem latviešiem tik svarīgo tradīciju – maskošanos. Muzeja pārstāve atzīmēja, ka īpašā Ziemas masku taku izveidota, pateicoties pandēmaijai, kad arī “maskošanās”, kā zināms, ir ļoti aktuāla. Izrādās, latviešiem tas nav nekas svešs! “Bez Tabu” noskaidroja, kāda ir ikdiena Brīvdabas muzejā Covid-19 ēnā.

"Jūs gribat iznīdēt cilvēkus?" Mazsalacas dabas parka apmeklētāja ielūst skatu laukumā un gūst traumu

"Jūs gribat iznīdēt cilvēkus?" Mazsalacas dabas parka apmeklētāja ielūst skatu laukumā un gūst traumu 6

Kuram gan nepatīk atvaļinājums. Arī rīdziniece Serafima ar nepacietību gaida brīvās dienas. Un ar iepriekš sagatavotu brauciena maršrutu kundze nolemj izbraukt ārpus Rīgas un dodas uz Mazsalacas novadu, lai pastaigātos brīvā dabā un aplūkotu leģendām apvīto Skaņokalnu. Tomēr tieši šeit rīdziniece piedzīvo nepatīkamu un arī sāpīgu situāciju.

Atkritumi, izbraukā kāpas, pludmali: tūristu anarhija mierīgajā lībiešu ciemā Sīkragā! Vietējie pieprasa kārtību

Atkritumi, izbraukā kāpas, pludmali: tūristu anarhija mierīgajā lībiešu ciemā Sīkragā! Vietējie pieprasa kārtību

Redzētais un piedzīvotais aizvadītajā tūrisma sezonā ļoti nokaitinājis Dundagas novada Sīkraga ciema iedzīvotājus un tos, kuriem šajā lībiešu ciemā pieder īpašumi. Covid-19 krīzes apstākļos, kad Latvijas iedzīvotāji un arī atpūtnieki no tuvējām kaimiņvalstīm krietni lielākā pulkā “šturmēja” Baltijas jūras pludmales, līdz šim rimtā ciema ikdiena tika pamatīgi satricināta ar transportlīdzekļu straumēm, atpūtnieku uzdzīvi piejūras stāvlaukumā un jūras krastā. Neatļauta telšu celšana, ugunskuru un grilu kurināšana, kāpu izbraukšana, dažs pat nekautrējās aizstūrēt līdz pašai jūrai – raugoties uz šo visu, vietējie pret pašu gribu jutušies kā festivālā, kurā valda anarhija.

"Nevaram trenēties!" Izārdījuši ļoti labo Jēkabpils skeitparku, būvēs ko "diezgan bēdīgu"; sportisti vīlušies

"Nevaram trenēties!" Izārdījuši ļoti labo Jēkabpils skeitparku, būvēs ko "diezgan bēdīgu"; sportisti vīlušies 20

Ekstrēmo sporta veidu censoņi Jēkabpilī neizpratnē, kāpēc pašvaldība sportistu komūnai neatdod vērienīgo skeitparku, kas, kā paši uzskata, bija viens no labākajiem Latvijā. Pirms dažiem gadiem skeitparku nojauca multifunkcionālās sporta halles būvniecības dēļ, iespaidīgās konstrukcijas izjauca, un jau ilgstoši tās pūst zem klajas debess. Lai gan sākotnēji pašvaldība prātoja, ka konstrukcijas varētu salikt, pārvietojot citā vietā pilsētā, nu šī iecere ir izplēnējusi. Tā vietā Jēkabpils domnieki grasās uzsliet jaunu skeitparku, ko veidos no jaunām konstrukcijām, tomēr ekstrēmos sportistus gaidāmais risinājums sadusmojis – jaunais skeitparks, viņuprāt, būšot krietni sliktāks, tajā nevarēšot attīstīt talantu un pienācīgi sagatavoties sacensībām, ko varēja izdarīt noārdītajā skeitparkā.

Foto: mierpilnā gaisotnē Patrisha nosvinējusi dzimšanas dienu

Foto: mierpilnā gaisotnē Patrisha nosvinējusi dzimšanas dienu

Jūnija izskaņā jaunā dziedātāja Patrisha, īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča, nosvinēja savu deviņpadsmito dzimšanas dienu. Mūziķe saka paldies ikvienam, kurš par viņu atcerējās un padarīja īpašo dienu vēl lieliskāku.

Foto: populāri influenceri ballītē rada garneļu un siļķu delikateses

Foto: populāri influenceri ballītē rada garneļu un siļķu delikateses

Šonedēļ prestižajā “Valtera” restorānā pulcējās pašmāju influenceri, lai meistarklasē radītu unikālas receptes. Izsmalcinātie gardēži nesteidzīgā gaisotnē gatavoja oriģinālas uzkodas no surimi garnelēm un siļķu filejām bez eļļas, kas pārsteidza šefpavāru Valteru Zirdziņu.