Olimpietim Sirmajam otrā vieta šķēpmešanas sacensībās Somijā

Komentāri
Olimpietim Sirmajam otrā vieta šķēpmešanas sacensībās Somijā
Foto: LETA

Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais svētdien izcīnīja otro vietu sacensībās Somijas pilsētā Sārijervi. Sirmais labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 81,57 metrus tālu, kas bija otrais labākais rezultāts, bet sacensībās ar rezultātu 82,81 metrs uzvarēja Zviedrijas sportists Gabriels Valins.  

Latvijas šķēpmetējs no sešiem metieniem 80 metru atzīmi pārsniedza divas reizes, bez tālākā raidījuma viņam padevās arī 80,58 metrus tāls metiens. Tikmēr sieviešu konkurencē uzvaru ar rezultātu 57,85 metri guva Līna Mūza, kura šīs pilsētiņas šķēpmešanas sacensībās uzvarējusi otro gadu pēc kārtas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sirmais un Mūze, kuri trenējas Somijā, ir izpildījuši šīs vasaras Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvus. Citās sacensībās Somijas pilsētā Lapinlahti 3000 metru šķēršļu skrējienā ceturtais ar jaunu personisko rekordu – astoņas minūtes un 43,97 sekundes – finišēja Alberts Blajs, bet 400 metru barjerās otrais bija Jānis Baltušs (51,25 sekundes). Tikmēr ceturtais tāllēkšanā ar 7,50 metriem bija Jānis Leitis. Savukārt ceturto vietu Čehijas galvaspilsētā Prāgā guvis kārtslēcējs Mareks Ārents (5,55 metri), kurš arī gatavojas startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl