Komentāri
Pauls Jonass izcīna uzvaru PČ Francijas posma kvalifikācijā
01.05.2016 MXGP OF LATVIA Solo Motocross World Championship 2016. Pasaules čempionāts motokrosā Latvijas posms. Latvijas “Grand Prix” izcīņa “Zelta zirgs” trasē. Ķegums. Pauls Jonass (Vladislavs Proškins / f64)

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no “Red Bull KTM Factory Racing” komandas sestdien Francijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta devītā posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijā 12 apļus veica 24 minūtēs un 15,271 sekundē, par 2,187 sekundēm pārspējot mājinieku Benuā Paturels, kamēr vēl 16,250 sekundes viņam zaudēja beļģis Žiljēns Lībers. Labāko apļa laiku kvalifikācijā uzrādīja Paturels. Francijas “Grand Prix” izcīņas abi braucieni notiks svētdien.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pirms devītā posma līderis ar 325 punktiem ir Jonass, bet 288 punktus ieguvis šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš kvalifikācijā ieņēma tikai 13.vietu. Savukārt trešais ar 264 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kam sestdienas kvalifikācijā izdevās finišēt piektajā vietā.

Jonass šosezon piedalījies visos astoņos pasaules čempionāta etapos, 16 braucienos tiekot pie astoņām uzvarām, kas ļauj atrasties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Maija sākumā notikušajā posmā Ķegumā Jonass pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā izcīnīja pirmo vietu, divu braucienu summā ieņemot otro pozīciju.

Iepriekšējā sezonā MX2 klasē dominēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad pārgājis uz MXGP klasi. Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl