Komentāri
Nitišs pirmajā Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā paliek piektais savā pusfinālā
Foto: OLSBERGS MSE

Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā Montalegres trasē Portugālē Reinis Nitišs palika piektais savā pusfinālā. Uzvaru izcīnīja zviedrs Johans Kristofersons, kurš finālā pārspēja pasaules čempionu norvēģi Peteru Solbergu.

Reinis Nitišs savā pusfinālā startēja no ārējās malas pēdējā rindā, un šoreiz latviešu braucējam neizdevās iekļūt finālā, finišējot 5.vietā. Šajā pusfinālā uzvarēja Peters Solbergs, otrajā vietā atstājot Nitiša komandas biedru Andreasu Bakerudu, bet trešais palika Pers Gunars Andersons. Otrajā pusfinālā trīs ātrākie braucēji bija Johans Kristofersons, Timijs Hansens un Deivijs Ženijs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Finālā Kristofersons uzreiz aizbrauca džokera aplī, un zviedru braucējam izdevās iegūt līderpozīciju brīdī, kad džokerī devās Solbergs. Atlikušajā laikā Kristofersons pirmo vietu nosargāja, aiz sevis atstājot Solbergu, Hansenu, Ženiju, Bakerudu un Andersonu.

Kopvērtējumā Kristofersonam un Solbergam pēc pirmā posma ir 27 punkti, bet Reinis Nitišs ar 8 punktiem ieņem 11.vietu.

Eiropas čempionātā Super 1600 klasē Jānis Baumanis finālā finišēja trešajā vietā aiz Kristiana Sabo un Andrea Duburga, tomēr izcīnītie punkti ļauj Jānim ieņemt pirmo kopvērtējumā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl