Komentāri
Jonasam otrā vieta pasaules čempionāta posma pirmajā braucienā
Foto: mxgp.com

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass pirmdien Nīderlandē ieņēma otro vietu MX2 klasē pasaules čempionāta sezonas trešā posma Eiropas Grand Prix izcīņas pirmajā braucienā.

Jonass uzvarēja startu jeb ieguva Holeshot balvu, taču pirmā brauciena turpinājumā piekāpās savam Red Bull KTM Factory Racing komandas biedram Džefrijam Herlingam no Nīderlandes, atpaliekot par 50,896 sekundēm.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Savukārt cits latviešu motosportists – Roberts Justs, kurš arī brauc ar KTM motociklu un pārstāv HSF Logistics vienību, pirmajā braucienā ieņēma 15.vietu, no līdera atpaliekot par apli.Kopumā pirmo braucienu veica 39 braucēji.

Vēlāk MX2 klasē notiks otrais brauciens, kā arī prestižajā MXGP klasē startēs Toms Macuks un Dāvis Ivanovs. Svētdien kvalifikācijā Jonass ieguva trešo vietu, bet Justs ierindojās septītajā pozīcijā. Savukārt MXGP klasē Macuks ieņēma 28.vietu, bet Ivanovs palika piecas pozīcijas zemāk.

Jonass sezonas pirmajos divos posmos Katarā un Taizemē ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu, kas viņam kopvērtējumā dod ceturto pozīciju ar 68 punktiem, kamēr līderis ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem ir Herlingss. Savukārt Justs, kurš nestartēja pirmajā posmā, ar 19 punktiem ieņem 19.vietu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl