Komentāri
Martins Dukurs Pasaules kausa sezonu noslēdz ar otro vietu Sočos
Foto: AP/SCANPIX

Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs svētdien izcīnīja otro vietu Soču trasē Krievijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā – astotajā – posmā, bet viņa brālis Tomass garantēja otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Savukārt par sacensību uzvarētāju tika kronēts Soču olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš latvieti apsteidza par 0,41 sekundi. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Juns Sunbins no Dienvidkorejas, kurš M.Dukuram piekāpās par 0,87 sekundēm.

Savukārt Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā braucienā vairs neizdevās tik sekmīgi nobraukt, kā rezultātā viņš atdeva savu vietu Sunbinam. No labāko trijnieka viņš atpalika par 0,07 sekundēm, taču ar to bija gana, lai Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnītu otro vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā M. Dukurs ieguva 1770 punktus, bet viņa brālis Tomass ieguva 1526 punktus. Trešo vietu šosezon ieguva vācietis Aksels Jungks, kurš tika pie 1408 punktiem.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs šosezon uzvarēja sešos no astoņiem aizvadītajiem posmiem un jau pirms tam bija garantējis iespēju Pasaules kausa sezonu jau sesto reizi noslēgt pirmajā vietā.

Tomass Dukurs šosezon ārpus trijnieka bijis vien trīs reizes, bet viņam Sočos izdevās garantēt otro vietu kopvērtējumā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl