Komentāri
Zvejnieks atkārto Latvijas rekordu, Hiršers izcīna pirmo olimpisko zeltu
Autors: LETA/REUTERS

Savu pirmo olimpisko zelta medaļu šodien izcīnīja pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs kalnu slēpošanā Marsels Hiršers no Austrijas, kurš bija labākais Phjončhanas olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās. Tikmēr Kristaps Zvejnieks izcīnīja 26. vietu, kas ir atkārtots Latvijas rekords. 

Hiršers ar 55 uzvaram ir otrais uzvarām bagātākais kalnu slēpotājas vīriešu  sarakstā, atpaliekot vienīgi no leģendārā zviedra Ingemara Stēnmarka, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90. gados izcīnīja 86 uzvaras. Hiršers pie pirmās olimpiska zelta tika savās pēdējās olimpiskajās spēlēs. Austrietis paziņoja, ka nākamā sezona viņam būs pēdējā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Jāatzīmē, ka sportistam šī ir tikai otrā olimpiska medaļa, pirms četriem gadiem Sočos viņš ieguva sudrabu slalomā.

Alpu kombinācijā sportisti veica nobraucienu un slalomu. Tehnisko disciplīnu speciālists Hiršers, kurš tiek saukts par tehnisko disciplīnu speciālistu, pēc nobrauciena bija 12. vietā, tomēr slalomā sasniedza labāko rezultātu.

Hiršers par 0,23 sekundēm apsteidza otras vietas ieguvēju francūzi Aleksi Pinturo, bet trešo vietu pārsteidzoši izcīnīja cits francūzis Viktors Mufā-Žandē, kurš pēc nobrauciena bija vien 29. pozīcijā.

“Pēc nobrauciena es biju favorīts,” pauda Pinturo. “Tomēr, zinot, ko Marsels šosezon rādījis, īpaši slalomā, tas man bija smags uzdevums. Šodien viņš vienkārši bija spēcīgāks.”

Tikmēr Zvejnieks pēc nobrauciena ieņēma dalītu 51. vietu, kamēr slalomā sasniedza četrpadsmito ātrāko laiku un pacēlās līdz 26. vietai.

Divu disciplīnu summā Zvejnieks Hiršeram piekāpās par 5,24 sekundēm.

Abus braucienus pabeidza 38 sportisti.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl