Komentāri
Ātrslidotājs Silovs soļa attālumā no pjedestāla! Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīta 4. vieta
Autors: LETA/REUTERS

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs izcīnīja ceturto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 1500 metru distancē, paliekot soļa attālumā no bronzas medaļas. Šīs ir sportista augstākais sasniegums olimpiskajās spēlēs, ka arī labākais Latvijas sportistu rezultāts šajā olimpiādē līdz šim.

Silovs savā skrējienā finišēja pēc minūtes un 45,25 sekundēm, no goda pjedestāla atpaliekot par 0,32 sekundēm. Silovs startēja vienā slidojumā ar Dienvidkorejas sportistu Minsoku Kimu, kurš izcīnīja bronzas medaļu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Savukārt par čempionu tika kronēts Nīderlandes ātrslidotājs Kjelds Nuiss, turpinot šīs valsts dominanci Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās. Viņš 1500 metrus slidoja vienā minūtē un 44,01 sekundē.

Tikmēr sudraba godalga tika vēl vienam nīderlandiešu ātrslidotājam Patrikam Rostam, kurš bija par 0,85 sekundēm lēnāks nekā čempions. Abi nīderlandieši startēja atsevišķos slidojumos.

Silovs čempionam zaudēja 1,24 sekundes, bet Kims atpalika 0,92 sekundes.

Silovs slidojumā startēja pa ārējo celiņu un pēc 700 veiktiem metriem viņa rezultāts bija par 0,33 sekundēm labāks nekā Kimam. Tiesa, pēdējos divos apļos pārāks bija Kims, kurš arī finišēja pirmais šajā slidojumā.

1500 metri Silovam ir viena no parocīgākajām klasiskajām distancēm, tomēr viņš uz augstu rezultātu var cerēt arī sacensību turpinājumā gaidāmajās masu starta sacensībās.

Šīs Silovam ir trešās olimpiskās spēles karjerā, un viņš iepriekš izteicies, ka arī pēdējās. 2010. gadā latvietis kļuva par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet pēc tam pievērsās tikai otrajam no šiem sporta veidiem.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl