Komentāri
Latvijas futbola izlase ar 5:0 sagrauj Gibraltāru
Foto: LETA

Latvijas futbola izlase otrdien pretinieku laukumā ar nospiedošu pārsvaru otrajā puslaikā pārbaudes spēlē ar 5:0 sagrāva Gibraltāru, pēc 13 maču pārtraukuma atkal tiekot pie uzvaras, gūstot vienu no pārliecinošākajām uzvarām komandas vēsturē.

Mariana Pahara trenētās komandas labā divus vārtus guva Jānis Ikaunieks, bet pa reizei precīzi bija Kaspars Dubra, Valērijs Šabala un Aleksejs Višņakovs. Ikauniekam un Dubram šie bija pirmie precīzie sitieni valstsvienības rindās, kamēr Šabala un Višņakovs izlasē nu ir iesituši pa deviņiem vārtiem katrs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Latvijas izlase kādu pretinieku ar piecu vārtu pārsvaru līdz šim bija pārspējusi 1935.gadā, kad ar 6:1 pieveica Lietuvu, kuru 2012.gadā uzveica arī ar 5:0.

Viesu komandas sākumsastāvā salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli, kas piektdien notika Bratislavā pret Slovākiju, kurā netika gūti vārti, bija notikušas divas izmaiņas, jo laukumā no mača sākuma tika Oļegs Laizāns un Valērijs Šabala, šoreiz malā paliekot Artim Lazdiņam un Artūram Zjuzinam.

Diemžēl spēle Latvijas izlasei sākās neveiksmīgi, jo jau trešajā minūtē nevainīgā epizodē pie sānu līnijas traumu sadursmē ar pretinieku guva Roberts Savaļnieks, kurš laukumā vairs neatgriezās, bet pēc vairākām minūtēm piespiedu maiņas rezultātā viņu aizstāja Aleksejs Višņakovs. Neskatoties uz neplānotajām izmaiņām, Latvija no pirmajām minūtēm kontrolēja notikumus laukumā, veidojot bīstamus uzbrukumus.

Pirmais reālais moments pie mājinieku vārtiem tika izveidots pēc stūra sitiena, taču Kaspars Dubra sita virsū vārtsargam. Savukārt 16.minūtē labu izdevību neizmantoja uzreiz divi Latvijas izlases uzbrucēji, jo pēc centrējuma Šabala no tuvas distances netrāpīja pa bumbu, bet Artjoms Rudņevs to aizskāra, taču bumba no pretinieka aizlidoja garām vārtiem.

Arī pēc tam Latvija regulāri veidoja momentus un pēc Laizāna piespēles Vladislavs Gabovs nokļuva viens pret vārtsargu, tomēr iespēju neizmantoja. Savukārt pie Vaņina vārtiem bīstamākais moments bija, kad Latvijas futbolisti pieļāva kļūdu atspēlējot vārtsargam bumbu. Savukārt ap spēles 40.minūti Gibraltāra futbolisti izdarīja arī pirmo sitienu pa Latvijas vārtiem, taču Vaņinam tas problēmas nesagādāja.

Pēc pārtraukuma, kurā Pahars veica divas maiņas, laukumā laižot Lazdiņu un Zjuzinu, Latvijas izlasei uzreiz izdevās atklāt rezultātu, jo Zjuzins uz vārtiem izvirzīja Ikaunieku, kurš beidzot spēja pārspēt Gibraltāra izlases vārtsargu Džordanu Peresu. Latvijas izlase samierināties ar vieniem vārtiem nedomāja un septiņas minūtes vēlāk Dubra pēc stūra sitiena, kad bumbu vārtu virzienā no soda laukuma centra raidīja Kaspars Gorkšs, pārsvaru dubultoja.

Gibraltāra izlase pēc otrajiem vārtiem pilnībā salūza un Latvijas izlasei piederēja nospiedošs pārsvars. Ja pirmajā puslaikā viesi pa pretinieku vārtiem sita četras reizes, tad otrā puslaika pirmo 15 minūšu laikā Latvijas futbolisti izdarīja desmit sitienus. Pēc viena no tiem, kad sitienu izdarīja Rudņevs, vārtsargs atvairīja bumbu, taču tā nonāca pie Šabalas, kurš no tuvas distances 57.minūtē panāca 3:0.

Savukārt vēl graujošāku rezultātu Latvija panāca mača beigu daļā, kad 82. un 84.minūtē izcēlās Višņakovs un otro reizi Ikaunieks. Abos vārtu guvumos viņiem rezultatīvas piespēles izdarīja Artūrs Karašausks, kurš laukumā bija devies vien pirms dažām minūtēm.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl