Komentāri

Pie negaidīti pārliecinošas uzvaras UEFA Čempionu līgas futbolā ceturtdaļfināla pirmajā spēlē otrdien tika Itālijas čempione Turīnas “Juventus”, kas savā laukumā ar 3:0 pieveica Spānijas grandu “Barcelona”. “Juventus” sastāvā divus vārtus šajā mačā guva argentīniešu uzbrucējs Paulo Dibala.

Jau pirmajās minūtēs laba iespēja izcelties bija “Juventus” uzbrucējam Gonsalo Igvainam, taču viņa sitienu ar galvu diezgan viegli atvairīja “Barcelona” vārtsargs Marks Andrē ter Štēgens. Tiesa, dažas minūtes vēlāk arī viņš bija bezspēcīgs, kad no soda laukuma precīzu sitienu veica Dibala, tādējādi izvirzot Itālijas čempionus vadībā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lai arī teritoriālais pārsvars piederēja “Barcelona” komandai, “Juventus” atbildēja ar diezgan bīstamiem pretuzbrukumiem. Viens no tādiem bija 22.minūtē, kad mājinieku futbolists Mario Mandzukučs piespēlēja bumbu Dibalam, kurš ar spēcīgu sitienu panāca 2:0.

Video

Lai arī “Juventus” atradās vadībā ar 2:0, tā pirmajā puslaikā ļoti maz kontrolēja bumbu un pārsvarā tikai aizsargājās. Zīmīgi, ka pirmajā puslaikā mājiniekiem bumbas kontrole bija tikai 29%.

Lai arī “Barcelona” cerēja atspēlēties otrajā puslaikā, tās izredzes to paveikt jau 53.minūtē tikpat kā kliedēja Džordžo Kjelīni, kurš pēc stūra sitiena izpildes veica sitienu ar galvu un panāca jau 3:0. Iepriekšējo reizi viņš vārtus UEFA Čempionu līgā bija guvis vien 2009.gadā.

Viesi no Barselonas arī otrajā puslaikā turpināja pārliecinoši kontrolēt bumbu, taču tas nenesa nekādus augļus, jo “Juventus” komanda demonstrēja labu spēli aizsardzībā, turklāt pieredzējušais vārtsargs Džanluidži Bufons spēlēja pārliecinoši, tikdams pie “sausās” uzvaras.

Abas komandas savā starpā tikās 2015.gada finālā, kurā uzvaru ar 3:1 izcīnīja “Barcelona”. Toreiz par čempionu tika kronēts arī aizsargs Dani Alvešs, kurš starpsezonā pēc astoņu gadu kalpošanas Barselonas klubam pārcēlās uz Turīnu, turklāt nesen nekautrējās kritizēt iepriekšējās komandas vadību.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl