Komentāri
Džokovičs apspēlē Mareju un piekto reizi karjerā triumfē Australian Open
Foto: EPA/LETA

Pasaules tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs svētdien piekto reizi karjerā triumfēja Australian Open tenisa turnīrā, kļūstot par pirmo sportistu atklātajā ērā, kurš ko tādu paveicis. Finālā Džokovičs ar 7-6 (7:5), 6-7 (4:7), 6-3, 6-0 apspēlēja britu Endiju Mareju.

Pirmie divi seti izvērtās ļoti aizraujoši un kopā ilga vairāk nekā divas ar pusi stundas, turklāt otrajā setā cīņa uz brīdi tika apturēta, jo kortā izskrēja kāds vīrietis, kurš protestēja par nelegālo imigrandu cilvēktiesībām.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Trešajā setā rezultāts vēl bija 3-3, tomēr turpinājumā Džokovičs uzvarēja deviņos geimos pēc kārtas, triumfējot divas nedēļas ilgajā turnīrā. Trilleris ilga gandrīz trīs ar pusi stundas.

Šis Džokovičam bija astotais Grand Slam kauss karjerā, kas viņam ļāvis iekļūt starp 14 visu laiku titulētākajiem tenisistiem.

Džokovičs šajā turnīrā bija uzvarējis 2008., 2011., 2012. un 2013.gadā, bet pērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā. Iepriekš šajās sacensībās pa četrām reizēm bija uzvarējuši arī amerikānis Andrē Agasi un šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr Marejs Austrālijas atklātā čempionāta finālu bija sasniedzis ceturto reizi karjerā, ciešot ceturto zaudējumu. Turklāt trīs reizes viņš šajā fāzē piekāpies tieši Džokovičam.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl