Komentāri
Slovākijas tenisiste Cibulkova negaidīti triumfē WTA sezonas noslēguma turnīrā
Foto: AFP/LETA

  Slovākijas tenisiste Dominika Cibulkova, kura pasaules rangā pašlaik atrodama tikai astotajā vietā, svētdien Singapūrā negaidīti uzvarēja sezonas noslēguma turnīrā WTA Finals.

Turnīra finālā Cibulkova ar 6-3, 6-4 pārspēja ar pirmo numuru izlikto vācieti Angeliku Kerberi, kura pasaules rangā atrodama pirmajā pozīcijā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Līdz šim Cibulkova vēl nekad nebija spēlējusi WTA sezonas noslēguma turnīrā, tādējādi šogad piedzīvojot tajā debiju.

Pēc pretinieces serves laušanas Cibulkova mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3-0, bet piektajā geimā Kerbere vienu breiku atguva, tomēr jau nākamajā geimā slovākiete atbildēja ar to pašu un pirmo setu noslēdza ar 6-3.

Otrajā setā Cibulkova tika pie breika septītajā geimā, kas viņai ļāva nobruģēt ceļu pretī uzvarai un pirmajam sezonas noslēguma turnīra titulam karjerā.

Zīmīgi, ka sarkanās apakšgrupu sacensībās Cibulkova trīs mačos piedzīvoja divus zaudējumus, taču tik un tā pamanījās iekļūt pusfinālā. Tikmēr Kerbere sarkanajā apakšgrupā tika pie panākumiem visās cīņās.

Svētdien Cibulkovai izdevās revanšēties par apakšgrupā piedzīvoto neveiksmi, jo tajā Kerbere bija pārāka ar 7-6 (7:5), 2-6, 6-3.

Tikmēr par dubultspēļu turnīrā sezonas noslēguma sacensībās svētdien uzvaru guva ar ceturto numuru izliktās krievietes Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina, kuras finālā ar 7-6 (7:5) 6-3 pieveica sacensību trešo numuru amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu un Lūsiju Safāržovu no Čehijas. Pirms šī mača Mateka-Sendsa un Safāržova bija izcīnījušas 18 uzvaras pēc kārtas.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl