Komentāri
Latvijas kalnu slēpotāji tiek pie divām uzvarām Baltijas kausa ievadā
Foto: LETA ()

Latvijas kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna ceturtdien, startējot slēgtajā arēnā Lietuvas pilsētā Druskininkos, izcīnīja pa uzvarai Baltijas kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma pirmajā dienā, informēja Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Latvijas sportisti izcīnīja uzvaras slaloma sacensībās, kas arī šogad norisinājās Entry league statusā, jo trases vertikālais kritums no Starptautiskās Slēpošanas federācijas noteikumos noteiktā atpalika par 60 metriem.

Līdz ar to sacensībās notika pa trim braucieniem. Zvejnieks to summā tikai par 0,01 sekundi apsteidza Juriju Daņiločkinu no Baltkrievijas. Tikmēr pirmo trijnieku noslēdza beļģu juniors Ksanders Verkamens.

Savukārt ceturtais bija vēl viens Latvijas pārstāvis Žaks Gedra, bet tūdaļ aiz pirmā desmitnieka ierindojās Elvis Opmanis un Dāvis Zvejnieks.

Tikmēr sieviešu sacensībās Gasūna par 0,03 sekundēm apsteidza citu Latvijas kalnu slēpotāju Agnesi Āboltiņu. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Pasaules kausa posmos vairākas reizes startējusī baltkrieviete Marija Škanova.

Uzreiz aiz goda pjedestāla bija vēl viena latviete Liene Bondare, kamēr piektajā vietā ierindojās Ieva Meldere.

Pirmajā Baltijas kausa dienā uz starta izgāja 78 dalībnieki – 51 vīriešu un 27 sieviešu konkurencē -, pārstāvot 15 valstis.

Rīt norisināsies vēl viens Entry league slaloms, kā arī Baltijas kausa jauninājums – paralēlais slaloms.

Baltijas kausa izcīņa, kas sastāv no trim etapiem, savu pirmo posmu Lietuvā aizvada jau trešo gadu pēc kārtas. Nākamie posmi notiks nākamā gada februārī un martā attiecīgi Siguldā un Somijā.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl