Jūrmalā noskaidro Latvijas čempionu ”zolītē”

Komentāri
Jūrmalā noskaidro Latvijas čempionu ”zolītē”
FOTO: LETA

Latvijā ir tikai dažas nacionālās sporta un prāta spēles, un viena no tām ir zolīte. Labākie šīs tautā populārās kāršu spēles meistari šodien pulcējās vienkopus, lai noskaidrotu jauno čempionu.

Labākie no labākajiem zolītes spēlmaņiem no visiem Latvijas novadiem šodien visas dienas garumā Jūrmalā sit kārtis un cīnās par 2015. gada valsts čempiona titulu “zolītē”.

Zolītei ir sava federācija, turnīri visa gada garumā, spēlētāju ranga tabulas, strikti noteikumi un pat savs oficiāls “ētikas kodekss”.

Finālturnīrā tiek uzaicināti piedalīties labākie zolmaņi, ņemot vērā pēdējo gadu reitingu un arī B fināla labākie spēlētāji, bet nejauši spēlētāji līdz A finālam nonākt nevar.

Labākie zoles spēlētāji turnīru sāka pie pirmajiem diviem galdiem, bet turnīra turpinājumā līdz pirmajam galdam var aizspēlēties jebkurš no dalībniekiem, ja labi veicas.

Tāpat kā citās prāta spēlēs, arī “zolītē” liela loma ir paša spēlētāja veiksmei un pretinieku kļūdām, taču lai spēlētu stabili un noturētos ranga elitē visu gadu, ar labām kārtīm vien – nepietiek.

Piemēram, pagājušajā gadā, A finālā uzvarēja Jānis Praznicāns, kurš reitingā šobrīd ir otrajā desmitniekā.

Gandrīz katru gadu ir cits Latvijas zolītes čempions, un ņemot vērā blīvos rezultātus, ļoti iespējams – tā būs arī šoreiz.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl