Komentāri
Britu riteņbraucējs Frūms triumfē prestižajā Tour de France velobraucienā
Foto: SIPA/Scanpix

Britu riteņbraucējs Kristofers Frūms no komandas Sky garantējis triumfu prestižajā daudzdienu velobraucienā Tour de France. Turklāt tas 30 gadus vecajam sportistam izdevies jau otro reizi karjerā!

Velobrauciena pēdējā, 21.etapā līdz Parīzei, Frūms nosargāja savu čempiontitulu un varēja šķērsot finiša līniju ar paceltām rokām. Frūmam karjeras laikā šis jau ir otrais panākums Tour de France sacensībās. Britu riteņbraucējs triumfēja arī 2013. gadā, taču šogad bija labākais arī kalnu karaļa ieskaitē. Zīmīgi, ka britu riteņbraucēji  Tour de France uzvarējuši trešo reizi pēdējos četros gados. 2012. gadā par prestižā velobrauciena uzvarētāju kļuva Bredlijs Viginss.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vēl pēc 18. posma Frūmam pārsvars pār tuvāko sekotāju kolumbieti Nairo Kvintanu bija trīs minūtes un desmit sekundes. Kvintana nākamajos divās dienās spēja deficītu samazināja par gandrīz divām minūtēm, tomēr ar to nebija pietiekami un noslēguma kopvērtējumā Frūms tuvāko konkurentu apsteidza par minūti un 12 sekundēm.

Savukārt trešo pozīciju kopvērtējumā ieņēma Kvintanu komandas biedrs spānis Alehandro Valverde, bet ceturtais palika pērnais čempions itālis Vinčenco Nibali. Neviens no Latvijas riteņbraucējiem šogad sacensībās nepiedalījās.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl