Komentāri
ASV vieglatlēti triumfē pasaules čempionāta medaļu ieskaitē
Foto: AFP/LETA

ASV izlases vieglatlēti svētdien nodrošināja triumfu Londonā notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā medaļu ieskaitē.

ASV vieglatēti šajā pasaules čempionātā kopumā izcīnīja 30 medaļas, no kurām desmit bija zelta, 11 sudraba un deviņas bronzas godalgas. Šīs valsts sportisti bija labākie arī Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) punktu rangā, kur vietu sadalījumu noteica pēc katrā disciplīnā pirmajā astotniekā iekļuvušo sportistu panākumiem. Tikmēr Latvija šajā vērtējumā palika aiz tām 66 valstīm, kas kvalificējās šim rangam.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Foto: Labākie pasaules atlēti vienuviet

Otrajā vietā medaļu vērtējumā bija Kenija, kas ieguva teju trīs reizes mazāk godalgu nekā ASV – 11. No tām piecas bija zelta, divas sudraba un četras bronzas. Savukārt trešā ar trim zeltiem, vienu sudrabu un divām bronzām bija Dienvidāfrikas Republika. Latvija šajā pasaules čempionātā palika bez medaļām, bet vislabāk veicās tāllēcējai Laumai Grīvai, kura ierindojās devītajā vietā. Tikmēr lielākā cerība Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņas sacensībās pirmajā disciplīnā – 100 metru barjersprintā – guva savainojumu un izstājās.

No Baltijas valstīm pie medaļas tika tikai Lietuva, jo zeltu diska mešanā izcīnīja Andrus Gudžus. Kopumā pie medaļām šajā pasaules čempionātā tika 43 valstis, tostarp neatkarīgie sportisti, jo krievu sportistiem bija aizliegts startēt zem savas valsts karoga. Pasaules čempionāts notika Londonas olimpiskajā stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas. Šīs meistarsacīkstes zīmīgas kļuva ar to, ka tās bija pēdējās sacensības slavenajam jamaikiešu sprinterim Useinam Boltam, kurš 100 metru distancē bija spiests samierināties ar bronzu, kamēr traumas dēļ viņš nespēja pabeigt 4×100 metru stafeti.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl