Komentāri
Vītola ar 11 punktiem kaldina Perfumerias Avenida uzvaru Spānijas regulārā čempionāta pēdējā spēlē
Foto: LETA ()

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola sestdien izcēlās ar 11 punktiem Spānijas regulārā čempionāta spēlē, palīdzot viņas pārstāvētajai Salamankas Perfumerias Avenida izcīnīt uzvaru.

Perfumerias Avenida viesos ar 90:80 (21:22, 15:17, 26:22, 28:19) uzveica pērnās sezonas čempioni Žironas Spar Citylift, regulāro čempionātu noslēdzot ar 25 uzvarām 26 spēlēs. Vienīgo zaudējumu Salamankas komanda cieta pirmajā kārtā. Vītola šajā mačā laukumā bija 26 minūtes, kuru laikā iemeta četrus no sešiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu. Latviete šajā spēlē izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja tikpat pārkāpumus.

Tikmēr Dita Liepkalne sestdien guva četrus punktus, bet viņas pārstāvētā komanda Saragosas Mann-Filter pretinieku laukumā ar 91:66 (30:17, 18:20, 18:9, 25:20) pārspēja Velvas Conquero, pirmo reizi kluba vēsturē iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Liepkalne laukumā pavadīja 33 minūtes, kuru laikā realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām divus soda metienus. Tāpat viņai trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četras pārtvertas piespēles un viens izprovocēts pārkāpums.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl