Komentāri
FIBA piemēros diskvalifikāciju Krievijas basketbola izlasēm
Foto: kronplatz.com

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) piemēros diskvalifikāciju Krievijas valstsvienībām, ziņo krievu laikraksts Sport Express.

Rīt Krievijas U-18 meiteņu basketbola izlasei paredzēts starts Eiropas čempionātā, līdz ar to uz šo valstsvienību liegums neattieksies. Savukārt pārējās izlases, kurām tuvākajā laikā gaidāmi Eiropas čempionāti – U-16 kadetu valstsvienības un vīriešu nacionālā izlase -, šogad varētu netikt pie starta.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Jau pērn FIBA draudēja Krievijas Basketbola federācijai (RFB) par tās izslēgšanu no biedru vidus. Toreiz tika akcentēts, ka RFB nepārvalda basketbola dzīvi savā valstī, jo nav spējusi nodrošināt deklarācijas parakstīšanu ar VTB bankas rīkoto Vienoto basketbola līgu (VBL).

Šoreiz kā iemesls tiek minēts tas, ka Maskavas tiesa lika RFB aizvadīt jaunas prezidenta vēlēšanas, kamēr FIBA pieprasīja to veikt pēc nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm. FIBA Centrālās valdes sēde paredzēta nākamās nedēļas nogalē, kamēr RFB jauno prezidentu plāno vēlēt 25. augustā. Pērn decembrī FIBA deva sešus mēnešus laika Japānai, lai abus tās nacionālos basketbola čempionātus vīriešiem apvienotu vienā līgā, tādējādi izvairoties no diskvalifikācijas, un tas šai valstij izdevās.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl