1 komentārs

TV3 un TVPlay no šodienas, 18. oktobra, ik svētdienas rītu plkst. 9.10 būs baudāms jauns dokumentāli izzinošs kulinārijas raidījums Ēdiena daba. To vadīs kulinārijas bloga Krista.lv autore Krista Baumane un restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs. Viņi dosies izzināt ēdiena dabu un sekos gardāko Latvijas produktu ceļam no dobes, lauka un pļavas līdz pat pavāra virtuvei. Savukārt Skaties.lv tu varēsi iepazīties ar receptēm, bioloģisko pārtiku un to, kā tika veidots šis raidījums.

Ēdiena dabas pirmais raidījums ir veltīts rudziem, un, lai ieraudzītu to audzēšanas un apstrādes procesu, vadītāji viesojās Kurzemē – Aizputes pagasta bioloģiskajā Z/s Kūdrāji. Pēc tam raidījuma veidotāji devās uz  Zemgali – Svēti, kur Svētes maiznīcā tiek gatavota viena no garšīgākajām maizēm Latvijā un, kas nav mazsvarīgi – ekoloģiski tīra. Vadītāji gan apskatīs visu gatavošanas procesu, gan arī paši piedalīsies tajā!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Foto

”Ļoti cienu cilvēkus, kas audzē produktus, kurus lietojam ikdienā, turklāt dara to, saudzējot vidi un domājot par veselību. Veselīgi ēst man nozīmē galvenokārt pārtikt no svaigiem, sezonāliem, dabīgiem, ķīmijas nesamaitātiem produktiem, kas auguši tepat netālu. Par to arī būs šie stāsti – par cilvēkiem, viņu ikdienu uz lauka, dravā un pļavā, par viņu attieksmi pret to, ko audzē,” saka Krista Baumane.
Katrā epizodē redzamajiem produktiem šefpavārs Ingmārs savā virtuvē gatavos īpašus ēdienus. ”Mana ēdiena filozofija ir gatavot dabīgu ēdienu, kas iekļaujas un ir saskaņā ar laiku, kurā mēs dzīvojam. Ļoti daudz gadu ir pagājuši, un mēs atkal esam nonākuši atpakaļ pie ēdiena un produkta izcelsmes saknēm, pie produkta kvalitātes un izcelsmes izzināšanas,” atzīst raidījuma vadītājs un restorāna Ostas Skati šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Ēdiena daba komanda iepriekš veidojusi TV3 raidījumu Mūsdienu Latvijas garša, kas vairāku sezona garumā iemantoja daudzu skatītāju mīlestību. ”Sabiedrībā valda ļoti daudz un dažādi stereotipi par bioloģiski ražotiem produktiem. Taču runa jau nav tikai par gala produktu, ko ēdam, bet gan par filozofiju kā tiek audzēti produkti, attieksmi pret dabu un vidi. Domāju, ka raidījums sniegs skatītājiem iespēju pašiem skatīties un vērtēt, vai bioloģiskās lauksaimniecības ideja viņiem ir simpātiska,” saka raidījuma producente Elīna Doļģe.

Ēdiena daba. 1. raidījums

TOP komentāri

  • Solveiga
    0 0 0

    Solveiga

    Viss jau būtu jauki,bet jautājums Kristai-vai tiešām pilnīgi visās bļodiņās jāiebāž pirksti,jāpamaisa ?Bezjēdzīga un nekulturāla rosīšanās...

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl